• Astronomii scanează semnalele radio sau pe cele optice care vin de la alte civilizații, în cadrul căutării de inteligență extraterestră.
  • Majoritatea oamenilor de știință sunt convinși că mai multe lumi, din cele 300 de milioane de lumi potențial locuibile din galaxia Calea Lactee, găzduiesc viața extraterestră.
  • În următoarele luni , două echipe de astronomi urmează să trimită mesaje în spațiu.

De mai bine de șapte decenii, astronomii scanează semnalele radio sau pe cele optice care vin de la civilizațiile extraterestre, în cadrul căutării de inteligență extraterestră, numită SETI.

Majoritatea oamenilor de știință sunt convinși că mai multe lumi, din cele 300 de milioane de lumi potențial locuibile din galaxia Calea Lactee, găzduiesc viața extraterestră.

Astronomii cred, de asemenea, că unele forme de viață au avut posibilitatea de a se dezvolta din punct de vedere al inteligenței, dar și al tehnologiei. Cu toate acestea, niciodată nu a fost detectat niciun semnal venit din partea altei civilizații, lucru ce a fost denumit ca fiind misterul „Marea Tăcere”.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

În următoarele luni , două echipe de astronomi urmează să trimită mesaje în spațiu, pentru a încerca să comunice cu orice extratereștrii inteligenți care ar putea fi acolo, ascultând, conform Inverse.

Civilizațiile extraterestre ar urma să fie din nou contactate anul acesta

Pe 4 octombrie, o echipă de la stația terestră prin satelit Goonhilly din Anglia urmează să transmită un mesaj către steaua TRAPPIST-1. Această stea are șapte planete, iar trei dintre ele sunt asemănătoare cu planeta Pământ.

Acestea se află în așa-numita „zonă Goldilocks”, ceea ce înseamnă că ar putea găzdui lichide și, eventual, viață. TRAPPIST-1 se află la o distanță de doar 39 de ani-lumină de Terra, ceea ce înseamnă că ar fi nevoie doar 78 de ani pentru ca viața inteligentă să primească mesajul și pentru a trimite un răspuns înapoi.

Înainte de a muri, Stephen Hawking a avertizat lumea cu privire la pericolul contactării extratereștrilor cu o tehnologie superioară. Acesta a declarat că intențiile lor ar putea fi răuvoitoare și, dacă ar primi locația Pământului, ar putea distruge omenirea.