• În această noapte, Aurora Boreală va fi vizibilă în unele zone din Marea Britanie și SUA.
  • Aurora Boreală ar putea, de asemenea, să interfereze cu infrastructura, inclusiv cu rețeaua electrică și cu sateliții.
  • Furtuna este determinată de activitatea solară, în special de o furtună geomagnetică cauzată de interacțiunea materialului solar cu câmpul magnetic al Pământului.

UPDATE 22:00- Aurora Boreală a fost vizibilă în această noapte în România

ȘTIREA INIȚIALĂ

În această noapte, Aurora Boreală va fi vizibilă în unele zone din Marea Britanie și SUA.

Pentru prima dată din 2005, Centrul de prognoză meteo spațială (SWPC) al Administrației Naționale Oceanice și Atmosferice a emis o alertă de furtună geomagnetică G4 pentru acest weekend, al doilea cel mai înalt nivel pe scara sa.

Furtuna este determinată de activitatea solară, în special de o furtună geomagnetică cauzată de interacțiunea materialului solar cu câmpul magnetic al Pământului, ceea ce duce la spectacolul luminos cunoscut sub numele de aurora boreală.

Recomandări

DE CE S-A PRĂBUȘIT ELICOPTERUL CU RAISI
CNN: HAGA CERE ARESTAREA LUI NETANYAHU
CE URMEAZĂ ÎN IRAN
RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT
CINE STĂ ÎN CARTIERUL JUSTIȚIEI
NASA CAUTĂ URMELE VIEȚII PE MARTE

Aurora Boreală ar putea, de asemenea, să interfereze cu infrastructura, inclusiv cu rețeaua electrică și cu sateliții, scrie Sky News.

O furtună geomagnetică severă va crea condiții ideale pentru observarea aurorei boreale până în sudul statului american Alabama.

Citește și