• Omida transformată în hamburger și amestecată cu zahăr ar putea fi soluția la foametea din lume, au declarat oamenii de știință.
  • Această larvă s-ar amesteca cu viermi de făină și larve de gândaci împreună cu puțin zahăr pentru a crea carne”, oamenii de știință sud-coreeni susținând că are un gust autentic și comestibil”.
  • În cadrul unui proiect condus de Dr. Hee Cho, au fost invocate ca fiind necesare schimbări în consumul de alimente din cauza creșterii populației, ceea ce a condus la potențialul pentru hamburgerii de insecte.

Omida transformată în hamburger și amestecată cu zahăr ar putea fi soluția la foametea din lume, au declarat oamenii de știință.

Această larvă s-ar amesteca cu viermi de făină și larve de gândaci împreună cu puțin zahăr pentru a crea carne”, oamenii de știință sud-coreeni susținând că are un gust autentic și comestibil”.

Nu se știe dacă ar putea trece drept un hamburger sau nu, dar oamenii de știință spun că mâncatul insectelor a devenit recent interesant datorită proteinelor care pot fi conținute în interiorul insectelor, pe fondul problemelor legate de suprapopulare.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

În cadrul unui proiect condus de Dr. Hee Cho, au fost invocate ca fiind necesare schimbări în consumul de alimente din cauza creșterii populației, ceea ce a condus la potențialul pentru hamburgerii de insecte.

Într-un comunicat de presă al doctorului Cho, liderul proiectului de la Universitatea Wonkwang, se arată că burgerii ar putea ajuta la rezolvarea problemelor de mediu”.

În comunicat se spune așa: Recent, consumul de insecte a devenit interesant din cauza creșterii costului proteinelor animale, precum și a problemelor de mediu asociate. Insectele sunt o sursă de hrană nutritivă și sănătoasă, cu cantități mari de acizi grași, vitamine, minerale, fibre și proteine de înaltă calitate care se aseamănă cu cele din carne. Viermele de făină conține aminoacizi esențiali benefici și este bogat în acizi grași nesaturați.”

Oamenii de știință consideră că o creștere a populației cu 9,7 miliarde de locuitori prognozată pentru 2050, precum și gazul metan produs de vaci, au dus la necesitatea unui înlocuitor al cărnii de vită.

Dar pentru cei care nu sunt dispuși să se despartă de carnea de vită sau de hamburgeri, cercetătorii au găsit soluția, dar aceasta este mult mai orientată spre insecte decât sunt obișnuiți cei mai mulți.

Dr. Cho a adăugat: Viermele de făină este una dintre cele mai utilizate insecte comestibile din lume. Cu toate acestea, insectele comestibile nu sunt universal acceptate în culturile noastre alimentare din cauza aspectului lor respingător și a caracteristicilor unice de aromă.”

După o serie de încercări și erori, un substitut asemănător cărnii” a fost alcătuit din zahăr și viermi, emițând un miros asemănător cărnii” care ar putea duce la o schimbare în opțiunile de servire, a relatat New York Post.