• Dacă Orion se întoarce cu bine pe Pământ, vom avea o mulțime de lucruri de așteptat în anii următori.
  • NASA plănuiește să readucă oamenii pe Lună și are chiar o misiune cu echipaj uman pe Marte stabilită pentru anii 2030, cândva în anii 2030.
  • De-a lungul drumului, Orion a efectuat un survol lunar și chiar a capturat o imagine iconică a Pământului și a Lunii împreună.

Capsula Orion este prima navă spațială care a fost proiectată pentru a transporta oameni pe Lună și dincolo de aceasta încă din anii 1950. Ca atare, NASA mizează foarte mult pe succesul misiunii Artemis I, care a fost lansată la sfârșitul lunii trecute. Dar când anume se va întoarce Orion pe Pământ și cum decurge misiunea până acum? Iată ce știm până acum.

Misiunea Artemis I a decolat la 16 noiembrie 2022, după luni de întârzieri. La scurt timp după lansare, Artemis I a capturat o imagine frumoasă a Pământului în timp ce capsula Orion se desprindea de rachetă și începea prima etapă reală a călătoriei sale spre Lună. Pe tot parcursul acestui drum, fanii spațiului au putut urmări călătoria lui Orion, pe măsură ce acesta a ajuns pe Lună, a intrat pe o orbită retrogradă, iar acum se întoarce.

De-a lungul drumului, Orion a efectuat un survol lunar și chiar a capturat o imagine iconică a Pământului și a Lunii împreună. A fost cu adevărat o călătorie extraordinară. Dar, având în vedere că ultima etapă a acestei călătorii este în curs de desfășurare, mulți ar putea fi curioși să afle când va avea loc întoarcerea lui Orion pe Pământ. Vestea bună este că nu va trebui să așteptăm mult timp pentru a vedea cât de reușită a fost misiunea.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

Capsula Orion urmează să se întoarcă pe Pământ duminică, 11 decembrie 2022. Capsula se va prăbuși în ocean, chiar în largul coastei San Diego, unde inginerii NASA vor recupera nava spațială pentru analiza de final de misiune. Atunci când se va întoarce pe Pământ, capsula Orion a NASA va fi călătorit mai departe decât a ajuns vreodată o navă spațială proiectată pentru pasageri umani.

A numi capsula Orion și prima dintre misiunile Artemis un pas spre o nouă lume a explorării spațiale este un pic clișeu, dar este adevărul. Dacă Orion se întoarce cu bine pe Pământ, vom avea o mulțime de lucruri de așteptat în anii următori, deoarece NASA plănuiește să readucă oamenii pe Lună și are chiar o misiune cu echipaj uman pe Marte stabilită pentru anii 2030, cândva în anii 2030.