• Apoi, o viitoare misiune Artemis III își propune să aterizeze astronauții pe suprafața Lunii.
  • Acest test, la fel ca misiunea Artemis I în general, face parte din pregătirile pentru misiunea Artemis II.
  • În timp ce propulsoarele modulului echipajului vor fi testate cu câteva zile înainte de amerizarea lui Orion pe Pământ, rolul lor principal are loc în ultima oră înainte de amerizarea în Oceanul Pacific”, scrie NASA într-o actualizare.

Nava spațială Orion, aparținând NASA, a reintrat în zona de gravitație a Lunii, numită sfera de influență lunară, în drumul său de întoarcere pe Pământ. Nava spațială călătorește în prezent în cadrul misiunii Artemis I în jurul Lunii, iar această etapă marchează un punct important în călătoria de întoarcere, deoarece Luna devine principala forță gravitațională care acționează asupra navei spațiale.

Orion a intrat în sfera de influență lunară la ora 17:45 ET, sâmbătă, 3 decembrie, când nava spațială s-a aflat la puțin sub 40.000 de mile de suprafața Lunii. Ea va continua acum să călătorească în această sferă de influență până marți, 6 decembrie, când va ieși și se va întoarce spre Pământ.

De asemenea, Orion și-a testat recent propulsoarele de control al reacției, care sunt motoarele ce vor fi folosite în timpul reintrarea navei în atmosfera terestră.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

În timp ce propulsoarele modulului echipajului vor fi testate cu câteva zile înainte de amerizarea lui Orion pe Pământ, rolul lor principal are loc în ultima oră înainte de amerizarea în Oceanul Pacific”, scrie NASA într-o actualizare. După ce modulul echipajului și modulul de serviciu se vor separa, propulsoarele RCS ale modulului echipajului vor fi folosite pentru a se asigura că nava spațială este orientată corect pentru reintrare, cu scutul termic îndreptat spre înainte, și stabilă în timpul coborârii sub parașute”.

Acest test, la fel ca și misiunea Artemis I în general, face parte din pregătirile pentru misiunea Artemis II, care va fi însoțită de un echipaj. Un grup de astronauți va intra în Orion și va călători pe o traiectorie similară cu cea a misiunii Artemis I, călătorind în jurul Lunii.

Apoi, o viitoare misiune Artemis III își propune să aterizeze astronauții pe suprafața Lunii. Totuși, înainte ca o misiune cu echipaj să aibă loc, noile echipamente, cum ar fi racheta Space Launch System și nava spațială Orion, trebuiau să fie testate, acesta fiind scopul acestei misiuni actuale fără echipaj.