• Catastrofele naturale au provocat pierderi asigurate estimate la 115 miliarde de dolari în acest an.
  • Uraganul Ian, cea mai costisitoare catastrofă naturală din acest an, a cauzat o pierdere asigurată estimată la 50-65 de miliarde de dolari.
  • Furtunile de iarnă din Europa din februarie au provocat pierderi asigurate estimate la peste 3,7 miliarde de dolari.

Catastrofele naturale au provocat pierderi asigurate estimate la 115 miliarde de dolari în acest an, determinate de uraganul Ian şi alte evenimente meteorologice extreme, a estimat joi gigantul de reasigurări Swiss Re.

Uraganul Ian, cea mai costisitoare catastrofă naturală din acest an, a cauzat o pierdere asigurată estimată la 50-65 de miliarde de dolari doar, pierderile totale asigurate depăşind 100 de miliarde de dolari pentru al doilea an consecutiv, a precizat Swiss Re, potrivit AFP.

Uraganul Ian a provocat a doua cea mai costisitoare pierdere asigurată din istorie, după uraganul Katrina din 2005.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Uraganul Ian şi alte fenomene meteorologice extreme, cum ar fi furtunile de iarnă din Europa, inundaţiile din Australia şi Africa de Sud, precum şi grindina din Franţa şi din Statele Unite, au dus la pierderi asigurate de catastrofe naturale estimate la 115 miliarde de dolari în acest an până în prezent” , a precizat Swiss Re într-un comunicat.

Dezvoltarea urbană, acumularea de bogăţie în zonele predispuse la dezastre, inflaţia şi schimbările climatice sunt factorii cheie în joc, transformând fenomenele meteorologice extreme în pierderi din ce în ce mai mari din cauza catastrofelor naturale” , a declarat Martin Bertogg, şeful departamentului de riscuri catastrofale al Swiss Re.

„Când uraganul Andrew a lovit acum 30 de ani, nu s-a mai înregistrat niciodată un eveniment cu pierderi de 20 de miliarde de dolari. Acum au avut loc 7 astfel de uragane doar în ultimii şase ani.

Swiss Re a adăugat că aşa-numitele catastrofe naturale secundare, cum ar fi inundaţiile şi grindina, au provocat pierderi asigurate de peste 50 de miliarde de dolari.

Furtunile de iarnă din Europa din februarie au provocat pierderi asigurate estimate la peste 3,7 miliarde de dolari, readucând furtunile de iarnă pe agenda industriei asigurărilor, a precizat compania.

Iar în februarie şi martie, ploile torenţiale au dus la inundaţii pe scară largă în Australia, care, cu o valoare estimată la 4 miliarde de dolari, reprezintă cea mai costisitoare catastrofă naturală din istoria ţării.