Ce ne așteaptă după moarte? Teorii ciudate despre viața de Apoi

Ce ne așteaptă după moarte?

Ce ne așteaptă după moarte?

Pentru mulți oameni frica de moarte este legată de frica de necunoscut. Ce se va întâmpla când vom muri?

Colectând numeroasele teorii pe care oamenii le au despre moarte, StarsInsider a selectat câteva dintre aceste teorii ale vieții de Apoi.

Teoria vieții infinite

Teoria vieții infinite este cu siguranță una dintre cele mai unice de pe listă. Ea susține că atunci când mori, renaști imediat fără să ai vreo amintire din viața pe care ai dus-o înainte.

Teoria universului paralel

Teoria universului paralel a fost explicată în nenumărate filme științifico-fantastice și benzi desenate, dar poate fi ea reală? Această teorie afirmă că atunci când murim, vom trăi în același univers în care am fost înainte, dar într-o parte diferită a spațiului și a timpului.

Teoria lui Platon

Platon credea că lumea fizică ne limitează de fapt cunoștințele și că atunci când o persoană moare, se mută la o viață nouă, care este mai completă. Teoria lui a fost că moartea a dat sufletelor șansa de a-și descoperi adevărata existență.

Teoria egocentrică

Crezi că ești centrul universului? Dacă da, teoria egocentrică a morții poate fi potrivită pentru tine! Această teorie afirmă că universul începe cu nașterea ta și se termină cu moartea ta.

Teoria „locului bun”

O altă idee pentru viața de Apoi este cea a serialului de succes „The Good Place”, care urmărește personajele principale care sunt admise accidental în paradis, cunoscut și sub numele de „The Good Place”. Mulți telespectatori speră că această filozofie fictivă să fie adevărată, un loc plin de bunătate și întâlnirea unui suflet pereche.

Teoria paranormală

Această teorie se află de obicei în centrul majorității filmelor de groază. Cei care cred în paranormal susțin că după moarte sufletele noastre rămân în viață pe Pământ. De asemenea, se crede adesea că o comunicare cu aceste suflete este posibilă prin diverse medii.

Teoria budistă

Budiștii cred în reîncarnare după moarte. Există diferite regate în care poți renaște după moarte, fie că este un zeu, un semizeu, un om, un animal sau o fantomă.

Teoria nihilistă

Nihilismul crede că toate valorile sunt lipsite de sens și nefondate. Mai mult, adevărata abordare nihilistă a morții și a vieții de Apoi este că nu există nimic după ea, pentru că și viața este tot nimic.

Teoria creștină

Creștinii cred atât în ​​Rai, cât și în Iad. Dacă o persoană este bună și dreaptă, va cădea în utopia care este Paradisul. Dacă duce o viață plină de păcate și nereguli, va merge în Iad.

Teoria lucrurilor ciudate

Dacă ai urmărit serialul de succes Netflix Strange Things, știi ce este Top-Down. Seria susține că există o dimensiune alternativă a universului nostru în care cineva poate cădea într-o capcană fără a fi viu sau mort.

Teoria simulării

Ai vreodată senzația că totul în viață este programat? Dacă moartea ar fi așa? Teoria simulării crede că viețile noastre sunt doar date cantitative într-un joc video al unei ființe superioare.

Exit mobile version