• O echipă de cercetători din Chile a analizat diferențele din creierul microbiștilor.
  • Rezultat: diferite părți ale creierului sunt activate de înscrierea sau primirea unui gol.
  • O înfrângere blochează zona de control, ceea ce crește posibilitatea unui comportament violent.
  • Descoperirile pot fi extinse și în alte domenii, precum politica.

Ce se întâmplă în creierul unui fan al fotbalului când joacă echipa preferată? Este creierul unui microbist diferit? Nu sunt întrebări retorice, iar acum chiar au un răspuns. Asta după ce o echipă de cercetători din Chile a publicat un studiu în acest sens, scrie The Times.

Echipa de cercetare din Chile a publicat studiul Radiological Society of North America. Ei au analizat creierul suporterilor de fotbal când echipa lor preferată câștiga sau pierdea. Au fost 43 de participanți la studiu, suporteri a două echipe diferite din Chile. Fiecare a urmărit un clip cu 63 de goluri în timp ce le era măsurată activitatea cerebrală. Concluzia? Anumite rețele sunt activate când echipa preferată câștigă și altele când pierde.

De asemenea, o zonă a creierului, responsabilă cu autocontrolul, este inhibată de acea rețea când echipa preferată pierdea. Astfel, crește probabilitatea unui comportament violent sau scăpat de sub control. Acest studiu poate să fie urmat de alte similare pentru diverse domenii. Autorul studiului spune că este foarte probabil să fie valabile descoperirile și în politică, de exemplu.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Citește și