- Cercetătorii din Everglades, Florida, au descoperit cel mai mare piton din lume.
- Ei susțin că au găsit cel mai mare șarpe piton înregistrat vreodată în Florida, care se strecoară prin mlaștinile de acolo, și se pare că este pe cale să își facă pui de dimensiuni similare cu ale sale.
- Potrivit Conservancy of South Florida, a fost descoperit cel mai mare șarpe piton din istorie, iar performanțele sale sunt uimitoare, potrivit BGNES.
Cercetătorii din Everglades, Florida, au descoperit cel mai mare piton din lume.
Ei susțin că au găsit cel mai mare șarpe piton înregistrat vreodată în Florida, care se strecoară prin mlaștinile de acolo, și se pare că este pe cale să își facă pui de dimensiuni similare cu ale sale.
Pitonul are o lungime de puțin sub 5,5 metri și cântărește aproximativ 215 kilograme.
Precedentul deținător al recordului în această zonă era de 140 de kg, așa că această ultimă descoperire depășește această dimensiune relativ mică. Cu siguranță nu este ceva pe care ai vrea să calci în timpul unei scurte plimbări în jurul mlaștinii.
Potrivit AccuWeather, cercetătorii au căutat un șarpe mare în această regiune, crezând că unul locuiește în zonă. Ei au folosit șerpi masculi pentru a se face o idee despre locație, deoarece acești masculi caută adesea femele cu care să se împerecheze singuri.
Cercetătorii au urmărit un șarpe și apoi au auzit un foșnet puternic într-un tufiș. Acolo, au găsit șarpele de 1,5 metri.
Pe lângă șarpele uriaș, grupul de conservare a descoperit că acesta depusese și 122 de ouă. Așa că, cu siguranță, în curând vor fi mai multe astfel de creaturi în zonă. Rămâne de văzut dacă acestea ar putea ajunge la aceeași dimensiune.
De asemenea, cercetătorii au reușit să determine ce hrană a consumat acest șarpe imediat înainte de a fi capturat. Era sub forma unei căprioare cu coadă albă. Acest șarpe a ingerat hrană care ar putea fi aproximativ de mărimea unui om.
În prezent, pitonul birmanez este considerat o specie invazivă în Florida. Nu este un locuitor original al zonei, dar a fost văzut în urmă cu câteva decenii, când oamenii au început să își elibereze animalele de companie în sălbăticie pentru că nu mai voiau să le îngrijească.