• O echipă de cercetători a atașat camere GoPro la șase delfini bottlenose.
  • Delfinii sunt antrenați de marina americană să vâneze mine submarine și să se apere de înotătorii inamici.
  • Pe parcursul a șase luni, delfinii au fost văzuți mâncând peste 200 de pești și șerpi de mare în timp ce înotau într-un bazin și în Golful San Diego.

O echipă de cercetători a atașat camere de luat vederi la delfinii din Marina americană și a surprins imagini rar întâlnite cu aceste creaturi marine care urmăresc pești, devorează șerpi de mare și chiar se uită cu ochiul liber”.

Camerele GoPro au fost atașate cu hamuri la șase delfini bottlenose pe o perioadă de șase luni pentru a înregistra audio și video – surprinzându-i pe aceștia prinzând peste 200 de pești și șerpi de mare în timp ce se plimbau printr-o piscină cu apă de mare și în Golful San Diego, în largul coastei Californiei.

Delfinii, care sunt antrenați să identifice minele submarine, să se apere împotriva înotătorilor inamici și să protejeze o parte din arsenalul nuclear al țării, sunt studiați deoarece cercetătorii doresc să afle mai multe despre metodele lor de comunicare atunci când vânează. În timpul capturilor, buzele delfinilor se deschideau pentru a dezvălui aproape toți dinții. Gâtul s-a extins spre exterior”.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Peștii continuau să înoate evadat chiar și în timp ce intrau în gura delfinilor, însă delfinul părea să sugă peștele direct în jos”. Muzeul Naval Submarin notează că, din punct de vedere tehnic, delfinii pot părăsi incinta: Ei pot înota dacă doresc, iar de-a lungul anilor câțiva au făcut-o. Dar aproape toți rămân”.

În filmare, deși ar putea părea că delfinii se uită cu ochii în lateral”, ochii lor se rotesc în timp ce înoată pentru a atrage prada. Delfinii s-au hrănit cu o serie de creaturi diferite, printre care biban, crocodil, halibut, pește-pipa și somn. Cercetătorii au declarat că este pentru prima dată când delfinii au fost văzuți pe video mâncând șerpi de mare.

Echipa de oameni de știință propune, de asemenea, să pună camere pe delfinii sălbatici pentru a vedea dacă obiceiurile lor sunt unice. Utilizarea delfinilor de către marina americană datează din anii 1960, iar delfinii au fost folosiți în timpul războaielor din Vietnam și din Golful Persic. În ambele războaie, creaturile marinei au protejat navele ancorate ale marinei de înotătorii inamici care căutau să planteze explozibili în apropiere. Ei sunt, de asemenea, antrenați să marcheze înotătorul inamic cu un marker, astfel încât personalul Marinei să-l poată prinde”, relatează PBS.

În timpul războiului din Vietnam, au circulat zvonuri despre un program de anulare a înotătorilor” în care acești delfini ar fi fost antrenați să tragă în înotătorii inamici cu un dispozitiv asemănător cu dispozitivul de marcare. Cu toate acestea, Marina neagă existența unui astfel de program sau faptul că vreun delfin a fost vreodată antrenat să atace un om.