• Rudele pot avea discuții video cu cei dragi de dincolo de mormânt pentru 1.000 de lire sterline pe oră.
  • Autorii pot crea persoane din realitatea virtuală care imită vocile și expresiile faciale.
  • Experții sud-coreeni în inteligență artificială care au inițiat această tehnologie insistă asupra faptului că aceasta îi va ajuta pe prieteni și familii să facă față durerii.

Rudele pot avea discuții video cu cei dragi de dincolo de mormânt pentru 1.000 de lire sterline pe oră. Autorii pot crea persoane din realitatea virtuală care imită vocile și expresiile faciale. Experții sud-coreeni în inteligență artificială care au inițiat această tehnologie insistă asupra faptului că aceasta îi va ajuta pe prieteni și familii să facă față durerii.

Dar Joseph Murphy, de la DeepBrain AI, a recunoscut că serviciul este controversat, spunând: Am constatat deja că este foarte polarizant. Unii oameni adoră oportunitatea de a trăi pentru totdeauna în acest fel, dar mulți oameni consideră că nu este autentic. Dar oamenilor le place că își pot împărtăși amintirile după ce mor și doresc ca familia lor să își amintească de ei într-o stare sănătoasă.”

Directorul de dezvoltare a afacerii, Murphy, a sugerat că este cel mai potrivit pentru persoanele cu boli terminale care ar putea petrece câteva ore în fața unei camere pentru a permite software-ului să le învețe manierele și vocea. Se preconizează că va costa până la 20.000 de lire sterline pentru a crea o persoană virtuală – apoi 1.000 de lire sterline de fiecare dată când o persoană iubită dorește să vorbească cu ea.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Dar Sue Gill, voluntar la Cruse Bereavement Support, a declarat: Sună bizar și macabru. Mulți oameni, atunci când știu că sunt pe moarte, scriu scrisori sau jurnale sau fac înregistrări. Asta înseamnă să folosești tehnologia modernă în cel mai bun mod posibil. Acest lucru pare ușor ca și cum ar fi o pradă pentru cei îndurerați”.

Vestea amintește de un episod din Black Mirror, drama distopică ce explorează ororile pe care le-ar putea aduce tehnologia viitorului. În episodul Be Right Back”, o femeie plătește pentru ca tehnologia AI să recreeze partenerul ei mort într-o formă fizică computerizată. Computerul are vocea și personalitatea bărbatului, care sunt descărcate din conținutul său extins de pe rețelele de socializare și apare exact ca el.