• De fiecare dată când decojesti o banană și arunci coaja, înlături de fapt o gustare gustoasă și nutritivă.
  • Un studiu asupra prăjiturii din coajă de banană a arătat că pielea galbenă a fructului oferă o culoare alimentară naturală produsului de patiserie, precum și un plus nutrițional.
  • Consumul cojii acestui fruct nu este doar o opțiune sănătoasă, ci poate contribui la reducerea risipei alimentare.

De fiecare dată când decojesti o banană și arunci coaja, înlături de fapt o gustare gustoasă și nutritivă.

Un studiu recent arată că, dacă cojile de banane sunt uscate și măcinate sub formă de pulbere (faină), pot fi transformate în produse de patiserie care au un gust la fel de bun, dacă nu chiar mai bun decât produsele pe bază de grâu.

Probabil că nu te-ai gândit niciodată să gătești cu o coajă de banană. Dar nu numai că este perfect sigură, dar oamenii de știință au demonstrat, de asemenea, că este într-adevăr bună pentru tine.

Recomandări

P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?
CARE-I SOARTA PENTRU TESLA?
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ

Când produsele lor experimentale au fost testate la gust, consumatorii au declarat că au fost la fel de mulțumiți de arome ca și în cazul fursecurilor cu zahăr.

Vei primi chiar și o porție generoasă de minerale și nutrienți care luptă împotriva cancerului. Îmbogățite cu coji de banane, de exemplu, fursecurile cu zahăr realizate în cadrul studiului conțineau mult mai multe fibre, magneziu, potasiu și compuși antioxidanți.

Partea proastă a lucrurilor este că, adăugând prea multă făină din coji de banane, prăjiturile au fost oarecum maronii și tari, probabil din cauza tuturor fibrelor suplimentare. Dar atunci când loturile au fost făcute cu făină care conținea 7,5 la sută coajă de banană, textura fursecurilor a atins un echilibru mult mai atrăgător.

Ca un bonus, produsele s-au păstrat bine și pe raft timp de trei luni la temperatura camerei.

În timp ce studiul a analizat doar consecințele adăugării cojilor de banane în prăjiturile coapte, rezultatele sugerează că utilizarea făinii din coji de banane în pâine, prăjituri și paste ar putea fi, de asemenea, de luat în considerare.

Anul trecut, de exemplu, un studiu asupra prăjiturii din coajă de banană a arătat că pielea galbenă a fructului oferă o culoare alimentară naturală produsului de patiserie, precum și un plus nutrițional.

Între timp, un studiu din 2016 a constatat că înlocuirea a până la 10 % din făina de grâu cu făină din coajă de banană poate îmbogăți pâinea coaptă cu un conținut mai mare de proteine, carbohidrați și grăsimi.

Consumul cojii acestui fruct nu este doar o opțiune sănătoasă, ci poate contribui la reducerea risipei alimentare. Aproximativ 40 la sută din greutatea unei banane se află în coaja sa și de cele mai multe ori, această coajă plină de nutrienți este pur și simplu aruncată.

Sigur, cojile de banane sunt destul de inutile atunci când sunt crude. Dar dacă sunt pregătite corect, pot avea un gust foarte bun. Este posibil chiar să prelungească durata de valabilitate a unor produse, deoarece cojile au proprietăți antioxidante și antimicrobiene.

Același lucru este valabil și pentru alte coji de fructe, cum ar fi coaja de mango, despre care s-a constatat, de asemenea, că sporește proprietățile antioxidante ale unei prăjituri și îi îmbunătățește aroma.

Așadar, data viitoare când desfaci o banană pentru fructul din interior, ia în considerare păstrarea cojii.