• Un cal clonat a fost prezentat joi la Beijing.
  • Primul de acest fel născut şi omologat în China, calul ar trebui să deschidă noi perspective pentru sectorul sporturilor ecvestre din această ţară.
  • Companiile chineze de clonare a animalelor au făcut progrese semnificative în ultimii ani, cu tehnologii de acum avansate pentru clonarea de oi, vaci, porci, câini şi chiar pisici. 

Un cal clonat, primul de acest fel născut şi omologat în China şi care ar trebui să deschidă noi perspective pentru sectorul sporturilor ecvestre din ţară, a fost prezentat joi la Beijing, potrivit Le Figaro.

Clonarea cailor de competiţie a fost deja practicată în mai multe ţări de la începutul anilor 2000, în special pentru îmbunătăţirea genetică.

Născut în iunie anul trecut dintr-o mamă surogat, Zhuang Zhuang” , dezvoltat de laboratorul Sinogene din Beijing, este clona unui cal importat din Germania.

Recomandări

CÂT ÎȚI AJUTĂ MEDITAȚIILE COPILUL?
PERU DECLARĂ STARE DE URGENȚĂ
GIORGIA MELONI SUFERĂ PRIMA ÎNFRÂNGERE
BYD LANSEAZĂ U9
NAVALNÎI VA FI ÎNMORMÎNTAT LA MOSCOVA
SCADE NUMĂRUL DE CAZURI COVID DIN ROMÂNIA

Lipsa de cai de înaltă performanță

De culoare neagră, este primul cal cu sânge cald” care s-a născut în China şi care a fost aprobat oficial de Asociaţia chineză a industriei ecvestre.

Sânge cald” este o clasificare aplicată în general raselor de cai uşoare cu temperament plin de viaţă.

Sporturile ecvestre, în special săriturile peste obstacole, s-au dezvoltat în ultimii ani în China. Însă lipsa de cai de înaltă performanţă şi decalajul în tehnologia de îmbunătăţire a rasei limitează aceasta creştere.

Cai competitivi la costuri reduse

Am discutat cu călăreţi (chinezi) care concurează la Jocurile Olimpice. Toţi au mai mult de un cal, de obicei doi sau trei. Fiecare cal costă de la câteva milioane până la 10 milioane de yuani” , sau până la peste un milion de euro, a declarat Mi Jidong, CEO al Sinogene, pentru AFP, scrie Le Figaro.

Clonarea poate ajuta la reducerea preţului de reproducere şi de creştere a cailor” , a mai spus el.

Primul cal clonat din lume s-a născut în Italia în 2003.

Clonare pentru oi, porci, câini sau pisici

Companiile chineze de clonare a animalelor au făcut progrese semnificative în ultimii ani, cu tehnologii de acum avansate pentru clonarea de oi, vaci, porci, câini şi chiar pisici. 

Captură de ecran Le Figaro