• Printre zeci de artefacte, chipul sinistru a fost găsit gravat pe mânerul unui baston de lemn deținut de polițistul care a încercat ani de zile să-l prindă pe criminalul în serie din Londra.
  • Chipul lui Jack Spintecătorul a fost descoperit după ce poliția a făcut o descoperire înfiorătoare în timp ce căuta în arhive vechi.
  • Imaginea gravată pe mâner este singurul portret facial al Spintecătorului, a cărui identitate rămâne un mister mai bine de un secol mai târziu.

Chipul lui Jack Spintecătorul a fost descoperit după ce poliția a făcut o descoperire înfiorătoare în timp ce căuta în arhive vechi. Printre zeci de artefacte, chipul a fost găsit gravat pe mânerul unui baston de lemn, care a fost deținut de ofițerul care a încercat ani de zile să-l prindă pe criminalul în serie din Londra.

Detectivul de la Scotland Yard, Frederick Abberline, a fost scos din acest caz în 1889, după ce nu a reușit să-l prindă pe celebrul Jack Spintecătorul, care a terorizat East End-ul londonez. Imaginea gravată pe mâner este singurul portret facial al Spintecătorului, a cărui identitate rămâne un mister mai bine de un secol mai târziu. Timp de ani de zile, bastonul a fost depozitat la Colegiul de Poliție din Bramshill, Hampshire și se temea că va fi pierdut când instituția a fost închisă în 2015.

Dar a fost redescoperit de către personalul care căuta printre arhivele de la sediul Colegiului de Poliție din Ryton, West Midlands. Acum, chipul înfricoșător cu ochi bântuitori a fost expus pentru a evidenția progresele în tehnologia poliției în fața recruților.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT

Un purtător de cuvânt al Colegiului de Poliție a declarat că doi membri ai personalului l-au descoperit în timp ce scotoceau printre artefactele depozitate în urma închiderii Bramshill. Creatorul de conținut al colegiului, Antony Cash, a declarat: „Găsirea acestui baston a fost un moment emoționant pentru noi.„Jack Spintecătorul” este unul dintre cele mai mari și mai infame cazuri de crimă din istoria noastră, iar crimele sale au fost importante în deschiderea drumului pentru poliția modernă și criminalistică, deoarece au determinat poliția să înceapă să experimenteze și să dezvolte noi tehnici în încercarea de a rezolva aceste crime, cum ar fi conservarea locului crimei, crearea de profiluri și fotografierea. Acest baston este un artefact atât de fascinant, care reprezintă o perioadă atât de semnificativă din punct de vedere istoric în activitatea polițienească. Este uimitor că îl putem expune aici, în Ryton, alături de tăieturile originale din ziare, pentru ca ofițerii noștri să poată vedea la fața locului cât de mult am avansat în domeniul poliției de atunci.””

Spintecătorul a măcelărit cel puțin cinci femei în Whitechapel în decurs de trei luni, în 1888. Gâtul fiecărei victime a fost tăiat și corpul mutilat într-un mod care sugerează că ucigașul avea cunoștințe de anatomie umană. Jumătate de rinichi extras de la una dintre victime a fost trimisă prin poștă poliției împreună cu o serie de note batjocoritoare din partea presupusului ucigaș, care își spunea Jack Spintecătorul.