• Varianta Omicron, care face ravagii în întreaga lume, nu este „aceeași boală pe care o vedeam în urmă cu un an”, a declarat un imunolog de la Universitatea din Oxford, întărind rapoartele despre natura mai blândă a tulpinii.
  • John Bell: „Scenele îngrozitoare pe care le-am văzut în urmă cu un an sunt acum istorie”
  • Comentariile lui Bell au fost făcute după ce guvernul britanic a declarat că nu va introduce restricții mai stricte privind COVID-19 în Anglia înainte de sfârșitul anului.

Varianta Omicron, care face ravagii în întreaga lume, nu este „aceeași boală pe care o vedeam în urmă cu un an”, a declarat un imunolog de la Universitatea din Oxford, întărind rapoartele despre natura mai blândă a tulpinii.

Tulpina descoperită pentru prima dată la sfârșitul lunii noiembrie pare să fie mai puțin severă și chiar și pacienții care ajung în spital petrec mai puțin timp acolo, a declarat John Bell, profesor emerit de medicină la Oxford, în cadrul emisiunii Today de la BBC Radio 4.

Scenele îngrozitoare pe care le-am văzut în urmă cu un an – unități de terapie intensivă pline, o mulțime de oameni care mureau prematur – sunt acum istorie, din punctul meu de vedere, și cred că ar trebui să fim liniștiți că este posibil ca acest lucru să continue”, a adăugat John Bell.

Recomandări

HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
PAKISTANUL, LOVIT DE PLOI
PIEPER SE RETRAGE DE LA C.E.
TAYLOR SWIFT AR PUTEA DEVENI ȘI ACTRIȚĂ
FRUMUSEȚEA CREATĂ DE A.I., PREMIATĂ
DUA LIPA ȘI-A VIZUALIZAT VIITORUL

Comentariile lui Bell au fost făcute după ce guvernul britanic a declarat că nu va introduce restricții mai stricte privind COVID-19 în Anglia înainte de sfârșitul anului.

Infecțiile au crescut cu mai mult de un sfert de milion în ultima săptămână, sporind presiunea asupra premierului Boris Johnson pentru a reacționa. Secretarul de stat pentru sănătate din Regatul Uniit, Sajid Javid, a declarat la sfârșitul zilei de luni că monitorizează cele mai recente date și a îndemnat oamenii să fie atenți, în special la sărbătorile de Anul Nou.