• Ascuns sub una dintre cele mai magnifice catedrale din țară, spațiul sacru este singurul element supraviețuitor al primei biserici de piatră din secolul al VII-lea.
  • Cripta înfiorătoare îngropată sub o clădire din Yorkshire, care este mai veche decât Anglia însăși.
  • Caverna rece și ascunsă ascunsă în burta catedralei datează din anul 672, cu 255 de ani înainte de fondarea Angliei.

Îngropată sub una dintre cele mai vechi clădiri cunoscute din Anglia se află o criptă înfricoșătoare care datează dinaintea țării însăși.

Camera de sub magnifica catedrală Ripon din North Yorkshire se crede că a fost modelată după mormântul în care a fost așezat Iisus după răstignire.

Caverna rece și ascunsă ascunsă în burta catedralei datează din anul 672, cu 255 de ani înainte de fondarea Angliei.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
TAYLOR SWIFT AR PUTEA DEVENI ȘI ACTRIȚĂ
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ

Unul dintre cele mai sacre spații din interiorul impunătoarei catedrale, cripta este cea mai veche parte cunoscută care a supraviețuit din orice catedrală din țară și a adăpostit relicve sfinte, unele dintre ele fiind legate de Sfântul Petru, cel mai apropiat prieten al lui Iisus, căruia i-a fost dedicată inițial clădirea.

Ideea a fost concepută inițial în timpul călătoriilor Sfântului Wilfrid prin Europa, unde a văzut lăcașuri de cult impresionante construite cu camere funerare subterane, relatează Yorkshire Live.

Wilfrid a vrut să construiască propria sa structură, la fel de impresionantă, și a apelat la meșteri și pietrari pentru a construi cripta și o mănăstire de piatră, înlăturând o mănăstire de lemn care se afla pe locul respectiv încă din anii 660.

Catedrala care se află astăzi este a patra clădire de cult din piatră care a fost construită pe acest loc, fiind ridicată în 1547.

Cu toate acestea, cripta clădirii, clasată în categoria I, este originală din anul 672.

Pe vremuri, credincioșii care coborau treptele întortocheate treceau prin camera centrală luminată cu lumânări și împodobită cu decorațiuni opulente din aur, argint și purpură.

Călătoria în jos până la mica capelă ascunsă în subteran și apoi înapoi în sus pentru a admira biserica care îți taie răsuflarea este, de asemenea, menită să simbolizeze moartea lui Iisus și speranța învierii sale. Biserica a fost reconstruită de mai multe ori de-a lungul secolelor, dar cripta lui Wilfrid a supraviețuit intactă și a fost un loc special timp de peste 1.300 de ani.

Astăzi, vizitatorii se pot minuna de comorile neobișnuite, cum ar fi sculpturile în lemn care au inspirat unele dintre personajele din Alice în Țara Minunilor a lui Lewis Carroll. Mulți caută, de asemenea, pacea și liniștea din interiorul zidurilor pietruite ale catedralei.