• Se crede că Cutia Dybbuk conține o entitate malefică invocată accidental de un supraviețuitor al Holocaustului, proprietarii fiind instruiți să n-o deschidă niciodată.
  • O cutie înfiorătoare supranumită „cel mai bântuit obiect din lume” ar fi blestemat megastarul Post Malone.
  • Oamenii care au păstrat cutia în casele lor au raportat mirosuri ciudate și au văzut umbre întunecate.

Descrisă ca fiind cel mai bântuit obiect din lume”, cutia Dybbuk are o poveste înfiorătoare care implică Holocaustul și chiar pe starul pop Post Malone. Se spune că până și privitul fotografiilor acestei cutii aparent normale îi lasă pe oameni blestemați.

Concepută inițial pentru a ține sticle de vin, oamenii care au păstrat cutia în casa lor au declarat că au văzut umbre, au auzit zgomote și au simțit mirosuri ciudate, simțindu-se copleșiți de o energie întunecată.

Cuvântul dybbuk” se referă la mitologia evreiască, descriind un spirit sau o entitate malefică care se agață de oameni. Potrivit familiei proprietarului inițial, cutia a fost folosită pentru a prinde un spirit dezlănțuit după ce un supraviețuitor al Holocaustului a încercat să contacteze morții pentru a-i ajuta să lupte împotriva naziștilor.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Cutia conține, printre altele, un sfeșnic și șuvițe de păr uman și se spune că este blestemată

Poate părea neverosimil, dar cei care au păstrat cutia în casele lor sugerează că mitul are ceva de-a face cu acest lucru, deoarece au raportat fenomene terifiante. Povestea cutiei începe în 2003, când un anticar din Oregon, SUA, Kevin Mannis, a vândut-o online după ce a cumpărat-o la licitație în urma morții unei doamne de 103 ani care a supraviețuit ororilor din lagărele de exterminare naziste.

Kevin a vrut inițial să ofere cutia drept cadou mamei sale, în ciuda avertismentelor familiei femeii de a nu deschide cutia sub nici o formă”. Din nefericire, astfel de avertismente tind să aibă exact efectul opus – iar Kevin a recunoscut că la un moment dat i-a deschis ușile mici.

Înăuntru se aflau un sfeșnic, o bucată de hârtie care conținea o scriere în idiș și două șuvițe de păr uman. Lucrurile ar fi mers prost imediat după ce i-a făcut cadou cutia mamei sale, Kevin recunoscând ulterior că a găsit-o într-o stare catatonică, după ce suferise un atac cerebral.

După încercări eșuate de a scăpa de ea, oferindu-o altor membri ai familiei, Kevin a decis în cele din urmă să amaneteze cutia online, unde a fost cumpărată de un student.Cum lucrurile sinistre continuau să se întâmple, cutia a fost vândută curatorului de muzeu Jason Haxton.

Jason susține că sosirea cutiei a adus cu ea mirosuri ciudate, umbre întunecate și chiar moartea subită a celor dragi personalului muzeului. Cutia de lemn a fost supusă unor evaluări din partea experților și chiar unor teste de risc biologic, care s-au dovedit a fi fără rezultat.

Disperat, Jason susține, de asemenea, că a recurs la plasarea ei în interiorul unei alte cutii căptușite cu aur pentru a neutraliza orice spirite” care se ascundeau în ea. Ulterior, aceasta a fost plasată într-un container de uz militar conceput pentru a conține explozii de bombe, înainte de a fi îngropată într-o locație nedezvăluită.

Intriga l-a determinat pe Jason să dea de urma familiei proprietarului inițial, care i-a dezvăluit povestea terifiantă a modului în care a fost folosită pentru a captura un spirit malefic în timpul unui ritual de invocare a fantomelor care ar putea ajuta la înfrângerea naziștilor.

Astăzi, cutia este expusă în Nevada și a inspirat trei filme – inclusiv The Possession, în timpul filmărilor căruia se spune că un incendiu inexplicabil a izbucnit pe platou. Cutia Dybbuk a fost cumpărată în 2017 de starul Ghost Adventures, Zach Bagans, și a fost plasată în Muzeul său bântuit din Las Vegas.

Păstrată în spatele sticlei, poate fi văzută de către membrii adulți ai publicului, care trebuie să semneze în prealabil o declarație de confidențialitate. În 2018, știri din întreaga lume au relatat cum vedeta globală de rap Post Malone a mers să vadă cutia și a atins-o din greșeală prin intermediul lui Zach.

Rapperul Better Now crede că cutia este responsabilă pentru o serie de evenimente terifiante în care a fost surprins, inclusiv un accident de avion aproape de prăbușire, un jaf armat și un accident de mașină.

După ce am deschis această cutie înfricoșătoare Dybbuk, am avut un accident de mașină, aproape că am avut un accident de avion, casa mea a fost spartă – tot felul de chestii de acest gen”, a dezvăluit el mai târziu în emisiunea Seth Meyers Show. Deși speriat, se pare că rapperul nu a mai avut parte de nenorociri majore de atunci – recunoscând că a avut întotdeauna un interes pentru supranatural