• Marte tocmai a marcat încă un punct în favoarea vieții extraterestre.
  • Oamenii de știință au descoperit semne ale unui ocean de apă lichidă la kilometri sub suprafața lui Marte.
  • Descoperirile, bazate pe măsurătorile Marsquake efectuate de landerul InSight al NASA, ar putea ajuta la rezolvarea unui mister.

Marte pare din ce în ce mai mult un loc în care NASA ar putea găsi primele semne de viață extraterestră. Oamenii de știință au descoperit dovezi ale existenței unui rezervor de apă lichidă la șapte până la 13 mile sub suprafața marțiană, care persistă în porii scoarței planetei, scrie Business Insider.

Ei cred că există o cantitate suficientă pentru a acoperi întreaga planetă cu un ocean adânc de aproximativ un kilometru. Apa, dacă există, este prea adâncă pentru a fi accesată în viitorul previzibil. Cu toate acestea, este un alt semn promițător că Marte ar putea produce într-o zi cea mai revoluționară descoperire din istoria omenirii – cea a vieții dincolo de Pământ.

Descoperirea, anunțată luni, vine la doar câteva săptămâni după ce roverul Perseverance al NASA a forat o mostră de rocă pe Marte care ar putea conține dovezi de viață microbiană dintr-o epocă apusă.

Recomandări

NEGOCIERI APROAPE GATA
SUSPECTUL E ARESTAT
AVION DOBORÂT ÎN MARE
LARA NU VREA LA SENAT
SUA NU ÎNCHIDE GUVERNUL
ÎNCEP CONSULTĂRILE

Rămășițele antice ale vieții extraterestre demult dispărute sunt tot ceea ce poate spera NASA pe suprafața aridă a planetei Marte. Dar orice sursă considerabilă de apă lichidă, cum ar fi aceste potențiale rezervoare subterane, este un loc de verificat pentru viața microbiană activă – chiar dacă apa aflată la 15 km sub pământ nu ar vedea niciodată lumina zilei.

Este cu siguranță adevărat pe Pământ – minele foarte adânci găzduiesc viață, fundul oceanului găzduiește viață. Nu am găsit nicio dovadă a existenței vieții pe Marte, dar cel puțin am identificat un loc care, în principiu, ar trebui să poată susține viața”, a declarat într-un comunicat de presă Michael Manga, coautor al studiului și cercetător planetar la Universitatea din California, Berkeley.

Citește și