• O expediție la un recif de mare adâncime la nord de Hawaii a dat peste un fund de lac uscat care arată ca un drum pavat cu cărămizi galbene.
  • Într-o mică parte, care a stârnit imediat imaginația cercetătorilor și comentatorilor din întreaga lume, formațiunea seamănă în mod straniu cu un drum de cărămidă.
  • Cercetările lui Nautilus pot fi urmărite în direct, iar descoperirea din aprilie 2022 a devenit virală.

O expediție la un recif de mare adâncime la nord de Hawaii a dat peste un fund de lac uscat care arată ca un drum pavat cu cărămizi galbene. Submarinul de cercetare Nautilus descoperă zone necunoscute ale oceanului și ajută biologia, geologia și arheologia cu descoperirile sale. Cercetările lui Nautilus pot fi urmărite în direct, iar descoperirea din aprilie 2022 a devenit virală.

Drumul spre Atlantida

Cercetătorii care conduceau un vehicul de mare adâncime au dat apoi întâmplător peste ceea ce pare a fi fundul unui lac secat la o mie de metri adâncime la reciful Lili’uokalani din cadrul Monumentului Național Marin Papahānaumokuākea, în vârful Muntelui Nootka. Într-o mică parte, care a stârnit imediat imaginația cercetătorilor și comentatorilor din întreaga lume, formațiunea seamănă în mod straniu cu un drum de cărămidă.


Cărămidă vulcanică

Cu toate acestea, nu este identificată oficial ca fiind drumul spre Oz sau Atlantida, ci – ceva mai puțin senzațional – ca fiind un curent fracturat de rocă hialoclastită, rocă vulcanică formată în erupții de mare energie.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Fracturile unice de 90 de grade sunt probabil legate de stresul de încălzire și răcire provocat de erupțiile multiple de pe această margine coaptă”, a explicat echipa de cercetare. Un exemplu destul de interesant din domeniul geologiei, trebuie să recunoaștem.