• Detectivii au descoperit identitatea unui vampir mort de mult timp, găsit îngropat cu brațele în formă de „X” pe piept, în urmă cu mai bine de 30 de ani.
  • Experții spun că rămășițele, descoperite în Griswold, Connecticut, sunt cele ale lui John Barber, un bărbat de vârstă mijlocie.
  • Acesta suferea de tuberculoză, care provoacă transpirație, pierdere în greutate, gât umflat și tuse cu sânge.

Detectivii au descoperit identitatea unui vampir mort de mult timp, găsit îngropat cu brațele în formă de „X” pe piept, în urmă cu mai bine de 30 de ani. Experții spun că rămășițele, descoperite în Griswold, Connecticut, sunt cele ale lui John Barber, un bărbat de vârstă mijlocie. Acesta suferea de tuberculoză, care provoacă transpirație, pierdere în greutate, gât umflat și tuse cu sânge.

Detectivii cred că localnicii paranoici suspectau ceva legat de vampirism, în momentul morții lui Barber. El a fost îngropat cu brațele împreunate pe piept pentru a preveni ca acesta să se ridice din mormânt și să se hrănească cu cei vii, spun cercetătorii.

Parabon NanoLabs, care împreună cu Laboratorul de identificare ADN al Forțelor Armate, a folosit tehnici de laborator și bioinformatică de ultimă generație pentru a dezvălui cum arăta Barber și a confirmat cine era.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Poveștile despre strigoi care consumă sângele ființelor vii există de secole. Înainte ca cercetările științifice și clinice să fie folosite pentru a explica bolile infecțioase și tulburările medicale, comunitățile afectate de epidemii se îndreptau către folclor pentru explicații”, a declarat un purtător de cuvânt al Parabon NanoLabs.

Adesea, aceștia dădeau vina pe vampirism pentru schimbarea aspectului, comportamentul neregulat și moartea prietenilor și a familiei lor, care de fapt sufereau de afecțiuni precum porfirie, pelagră, rabie și tuberculoză (TBC).

Se speculează că el (John Barber) a fost ulterior dezgropat și reîngropat deoarece membrele sale fuseseră așezate deasupra pieptului într-un X în configurație de craniu și oase încrucișate – o practică de înmormântare folosită pentru a împiedica presupușii vampiri să se ridice din mormânt pentru a se hrăni cu cei vii.”

Rămășițele au fost descoperite în 1990 și, vorbind în cadrul conferinței International Symposium on Human Identification (ISHI) din Washington, D.C., în această săptămână, Parabon NanoLabs a declarat că, de atunci, au fost folosite analize avansate de laborator și bioinformatice ale ADN-ului pe schelet.

Analiza cromozomului Y-STR din 2019 a sugerat un posibil nume de familie Barber”. O căutare în arhivele istorice a scos la iveală o altă persoană înmormântată în același cimitir, care menționa un bărbat pe nume John Barber, dar nu au fost găsite alte documente despre acesta.

S-a stabilit că metoda de identificare cea mai eficientă din punct de vedere al costurilor este metoda de identificare a genomului întreg, care este, de asemenea, utilizată de Parabon în cazul probelor foarte degradate în cadrul activităților de aplicare a legii. Folosind modele de învățare automată construite pe baza datelor publicate, împreună cu variantele suplimentare descoperite de Parabon, s-a prezis că bărbatul avea pielea albă, ochii căprui, părul șaten sau negru și pistrui.

Utilizând caracteristicile tipice și o imagine digitală 3D a craniului, Thom Shaw, un artist criminalistic certificat IAI de la Parabon, a reconstruit aspectul probabil al bărbatului. Se crede că cealaltă persoană îngropată în cimitir este o rudă a bărbatului. ADN-ul lor a fost analizat folosind îmbogățirea întregului genom, secvențierea și imputația cu acoperire redusă.