• Un medic care a devenit cel mai mare expert mondial în experiențe de moarte apropiată a dezvăluit momentul de acum 50 de ani care i-a marcat cariera pentru totdeauna.
  • Dr. Greyson și-a amintit în continuare de o perioadă în care era stagiar și i s-a cerut să vadă un pacient care luase o supradoză.
  • El susține că a fost confruntat cu pacienți care păreau să-și părăsească trupurile și să vadă și să audă lucruri dintr-o altă perspectivă pe care nu și le putea explica.

Un medic care a devenit cel mai mare expert mondial în experiențe de moarte apropiată a dezvăluit momentul de acum 50 de ani care i-a marcat cariera pentru totdeauna. Dr. Bruce Greyson a fost educat să creadă că singurele lucruri care există sunt în lumea materială, dar când a început pregătirea sa psihiatrică, în anii 1970, toate acestea s-au schimbat.

El susține că a fost confruntat cu pacienți care păreau să-și părăsească trupurile și să vadă și să audă lucruri dintr-o altă perspectivă pe care nu și le putea explica și care nu aveau niciun sens pentru el. El a spus: „Ca om de știință, m-am gândit că trebuie să studiez acest lucru și să-mi dau seama ce se întâmplă. Așa că am încercat să o studiez și iată-mă aici, 50 de ani mai târziu, și încă încerc să înțeleg”.

Dr. Greyson și-a amintit în continuare de o perioadă în care era stagiar și i s-a cerut să vadă un pacient care luase o supradoză. Vorbind pentru WMRA, un post de radio din Virginia, SUA, despre cea mai recentă carte a sa, After”, care va fi lansată vineri în format broșat, el a spus: „M-am dus la camera de urgență să o văd și era inconștientă. Așa că nu prea am putut vorbi cu ea, ci am vorbit cu colega ei de cameră și, întâmplător, mi-am vărsat niște sos de spaghete pe cravată, așa că mi-am luat halatul de laborator ca să acopăr asta. Iar pacienta era încă inconștientă, așa că a fost internată la Secția de Terapie Intensivă, iar când m-am dus să o văd a doua zi dimineață, am început să mă prezint, dar ea a spus: Știu cine ești, îmi amintesc de tine de aseară”. Asta m-a lăsat perplex, pentru că era clar inconștientă când am văzut-o. Așa că i-am spus: am crezut că ești inconștientă, iar ea mi-a răspuns „ei bine, nu în camera mea, te-am văzut vorbind cu Susan pe hol” și asta m-a dat pe spate. Și apoi mi-a povestit despre conversația pe care am avut-o cu colega ei de cameră și apoi mi-a spus despre pata de spaghete pe care a văzut-o pe cravata mea și pur și simplu nu puteam să înțeleg cum putea să știe asta. Așa că m-am gândit că trebuie să mă interesez de asta. M-am gândit că cineva trebuie să-mi joace o festă. Nu poate fi adevărat.”

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

El a adăugat că studiul său despre experiențele de moarte apropiată l-a făcut să creadă că se întâmplă de obicei când sunt foarte aproape de moarte sau uneori când sunt declarați morți, cum ar fi atunci când li se oprește inima”.

„De obicei, ei simt că gândurile lor merg mai repede și mai clar ca niciodată. Au senzația că timpul se oprește sau încetinește. Au emoții foarte puternice, de obicei emoții pozitive – simt un sentiment extraordinar de dragoste și pace. Ei pot avea ceea ce noi numim senzații paranormale, în lipsa unui cuvânt mai bun. Au senzația că își părăsesc corpul și se pot întâlni cu alte entități despre care cred că sunt persoane dragi decedate sau, uneori, ființe divine și, în mod efectiv, își pot revizui viața și apoi fie decid să revină la viață, fie sunt trimiși înapoi împotriva voinței lor.”