- O femeie de coșmar cu aspect îngrozitor, numită „Loab”, continuă să apară din nou și din nou în imaginile generate de inteligența artificială – nimeni nu știe exact de ce, dar ea apare alături de „imagini sângeroase și macabre.
- Un artist care folosește inteligența artificială pentru a genera opere de artă originale a „creat un monstru” – o femeie de coșmar care reapare mereu în contexte „înfiorătoare”.
- Artistul,a spus: „Am descoperit această femeie, pe care o numesc Loab, în aprilie. IA a reprodus-o mai ușor decât majoritatea celebrităților. Prezența ei este persistentă și bântuie fiecare imagine pe care o atinge”.
O femeie de coșmar cu aspect îngrozitor, numită „Loab”, continuă să apară din nou și din nou în imaginile generate de inteligența artificială – nimeni nu știe exact de ce, dar ea apare alături de „imagini sângeroase și macabre.
Un artist care folosește inteligența artificială pentru a genera opere de artă originale a „creat un monstru” – o femeie de coșmar care reapare mereu în contexte „înfiorătoare”.
Artistul, care poartă pseudonimul Supercomposite, susține că a descoperit o femeie pe care a numit-o „Loab” și care apare aproape întotdeauna în imagini „macabre”, grafice și sângeroase. Aceste imagini sunt create prin tastarea unei indicații scrise într-un software de inteligență artificială care le generează apoi automat.
Artistul,a spus: „Am descoperit această femeie, pe care o numesc Loab, în aprilie. IA a reprodus-o mai ușor decât majoritatea celebrităților. Prezența ei este persistentă și bântuie fiecare imagine pe care o atinge”.
Partea cea mai ciudată este că ea există în „mai multe” modele AI de generare a imaginilor, ceea ce i-a determinat pe unii să speculeze că Loab este o fantomă care bântuie dispozitivul. Loab a apărut pentru prima dată când Supercomposite a încercat să utilizeze mesaje cu „valoare negativă”, sau când a instruit IA să creeze opusul unui mesaj. De atunci, ea a apărut în multe imagini diferite.
„Printr-un fel de accident statistic emergent, ceva despre această femeie este adiacent la imagini extrem de sângeroase și macabre în distribuția cunoștințelor despre lume ale IA”.
Supercomposite chiar a glumit: „Toate imaginile din această colecție sunt CONFIRMATE de experți că probabil nu sunt blestemate. Puteți fi siguri și aveți aproape 100% încredere că aceste obiecte nu sunt impregnate cu niciun fel de energie demonică multiplă. Vă garantez acest lucru”.
Sistemele de inteligență artificială generatoare de imagini sunt din ce în ce mai populare de la lansarea publică a lui DALL-E, o inteligență artificială care utilizează indicații text umane pentru a genera imagini originale fotorealiste.
Într-un caz, un artist care a folosit software-ul „Midjourney” a câștigat un concurs de artă prin trimiterea unei lucrări de artă generate de AI. Jason Allen a câștigat primul loc la un concurs de artă digitală la Târgul de stat din Colorado, în SUA, dar unii au spus că a provocat „moartea artei”.
Un utilizator de Twitter a spus la momentul respectiv. „Este jalnic pentru exact același motiv pentru care nu lăsăm roboții să participe la Jocurile Olimpice”.