• Peste 2.000 de capete mumificate de berbeci din timpul dinastiei Ptolemeice, precum şi o structură somptuoasă din timpul Vechiului Regat au fost dezgropate la templul lui Ramses al II-lea.
  • Alături de capetele de berbec au mai fost descoperite oi, câini, ţapi sălbatici, vaci, gazele şi manguste mumificate.
  • Abydos este unul dintre marile situri arheologice egiptene.

Oficialii din domeniul antichităților au anunțat sâmbătă că o structură palatină din Vechiul Regat și peste 2.000 de capete de berbec mumificate din epoca Ptolemeică au fost descoperite la templul lui Ramses al II-lea din orașul antic Abydos, situat în sudul Egiptului, scrie Daily Sabah, care citează Reuters.

FOTO – Reuters

Alături de capetele de berbec au mai fost descoperite oi, câini, ţapi sălbatici, vaci, gazele şi manguste mumificate, despre care se crede că sunt ofrande ce dovedesc venerarea neîntreruptă a lui Ramses al II-lea în acest loc la circa 1.000 de ani după moartea sa, a precizat Ministerul pentru turism şi antichităţi.

Instituţia a mai spus că descoperirile vor extinde cunoştinţele despre acest sit pe o perioadă de peste două milenii, până la perioada Ptolemeică. Regatul Ptolemeic a durat circa trei secole până la cucerirea romană, în anul 30 î.e.n.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Abydos, unul dintre marile situri arheologice egiptene

Abydos, oraş situat în guvernoratul egiptean Sohag, la circa 435 de kilometri sud de Cairo, este unul dintre marile situri arheologice egiptene, deşi mai puţin vizitat.

A fost o necropolă a familiilor regale din Egiptul Antic timpuriu, precum şi un centru de pelerinaj pentru venerarea zeului Osiris.

Excavările au fost realizate în cadrul unei misiuni a Institutului pentru studiul lumii antice a Universităţii New York.

Echipa de cercetători a dezgropat şi o structură somptuoasă cu ziduri de cinci metri

Alături de rămăşiţele mumificate de animale, echipa de cercetători a dezgropat o structură somptuoasă cu ziduri de circa cinci metri lăţime, datând din timpul celei de-a şasea dinastii a Vechiului Regat, alături de alte statui, papirusuri, fragmente de arbori antici, obiecte vestimentare şi pantofi din piele.

Structura ar putea contribui la „reconstituirea atmosferei peisajului antic din Abydos înainte de construirea templului dedicat lui Ramses al II-lea” , a precizat Sameh Iskander, liderul misiunii.

Citește și:

Cine sunt cei mai mari fani ai lui Manchester United. Julia Roberts, Miley Cyrus și Rihanna se numără printre ei

Fusuri orare contradictorii într-o ţară: Guvernul are o oră, cetăţenii alta

Măsurile radicale pe care le ia Rishi Sunak pentru a combate comportamentul antisocial în spațiile publice