• Consumul de alcool în staţiile de autobuz şi la monumentele comemorative de război va fi interzis.
  • Noile reguli, care urmează să fie prezentate de Rishi Sunak, vor prevedea mai multe amenzi şi teste antidrog.
  • Premierul a declarat în ianuarie că doreşte să ofere noi competenţe forţelor de poliţie, primarilor şi autorităţilor locale.

Consumul de alcool în staţiile de autobuz şi la monumentele comemorative de război va fi interzis în cadrul unei noi măsuri de combatere a comportamentului antisocial. Noile reguli, care urmează să fie prezentate de Rishi Sunak, vor prevedea mai multe amenzi la faţa locului şi teste de depistare a drogurilor, într-un efort de a pedepsi rapid şi public infracţiunile.

Normele vor include, de asemenea, pedepse pentru graffiti şi gunoi, precum şi pentru lăsarea pe străzi a gumei de mestecat şi a ţigărilor. Cei care vor fi prinşi că încalcă regulile vor fi obligaţi să cureţe străzile în 48 de ore, în loc să meargă în instanţă, scrie Independent.

De asemenea, vor fi aplicate sancţiuni mai severe celor care aruncă deşeuri, iar în prezent se iau în considerare propuneri de reducere a beneficiilor pentru absenteismul şcolar. Conform noilor planuri, se va face o suplimentare de bani pentru a finanţa patrulele de poliţie în zonele în care bandele se adună şi lasă canistre de oxid de azot, cum ar fi locurile de joacă pentru copii.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Primul ministru a promis anterior că va lua măsuri drastice împotriva dezordinii şi va oferi poliţiei noi puteri deoarece consideră comportamentul perturbator ca fiind o cale de acces la infracţiuni mai grave”.

Rishi Sunak promite măsuri dure împotriva infracțiunilor

Într-un discurs amplu în care şi-a prezentat viziunea sa pentru ţară în 2023, premierul a declarat în ianuarie că doreşte să ofere noi competenţe forţelor de poliţie, primarilor şi autorităţilor locale pentru a se asigura că aceste infracţiuni vor fi pedepsite rapid şi vizibil”.

Sunak a declarat că guvernul său se va concentra pe reducerea criminalităţii şi a comportamentului antisocial pentru a face din comunităţi locuri mai bune şi mai sigure pentru a trăi. Prim-ministrul a promis că va continua viziunea lui Boris Johnson privind nivelarea”, dar a avertizat că toată regenerarea din lume nu va însemna nimic dacă oamenii nu se simt în siguranţă în comunităţile lor”.

Sunak a mai spus că 20.000 de poliţişti vor fi angajaţi până în primăvară, o promisiune făcută în manifestul conservator din 2019. Dar promisiunea vine după 13 ani de reducere a personalului de poliţie din prima linie. În februarie, liderul laburist Keir Starmer a declarat că poliţia de cartier va patrula în centrele oraşelor cu noi puteri pentru a acţiona împotriva infractorilor recidivişti de comportament antisocial dacă laburiştii vor câştiga puterea.

Cazurile înregistrate de deteriorare criminală a magazinelor, şcolilor, centrelor de agrement şi întreprinderilor au crescut cu peste 30% în ultimul an, conform analizei laburiste.

Citește și: