• Aurora Boreală, cunoscută și sub numele de Aurora Polară, este un spectacol natural care se desfășoară în cerul nopții în regiunile polare ale Pământului.
  • Aurora Boreală se manifestă sub forma unor fascicule sau dungi colorate.
  • Fenomenul produce un dans hipnotic de lumină în cer.

Duminică seara, Aurora Boreală a fost vizibilă și în România. Aurora Boreală, cunoscută și sub numele de Aurora Polară, este un spectacol natural care se desfășoară în cerul nopții în regiunile polare ale Pământului.

Acest fenomen are loc atunci când particulele încărcate electric ale vântului solar interacționează cu atmosfera Pământului. Aurora Boreală apare în emisfera nordică, în timp ce cea australă, cunoscută sub numele de „Aurora Australă”, se desfășoară în emisfera sudică.

Aurora Boreală se manifestă sub forma unor fascicule sau dungi colorate, care pot varia de la nuanțe de verde la albastru, mov și roz. Aceste culori vibrante sunt rezultatul interacțiunii particulelor încărcate cu diferite gaze din atmosferă, precum oxigenul și azotul. Fenomenul produce un dans hipnotic de lumină în cer, care poate fi observat în special în nopțile senine și întunecate ale iernii în regiunile polare, cum ar fi Scandinavia sau Alaska.

Recomandări

PSD ÎȘI ALEGE NOUA CONDUCERE
BIDEN NU RENUNȚĂ LA PREȘEDINȚIE
CODUL ROȘU DE CANICULĂ SE EXTINDE
CE PLAN ARE VIKTOR ORBAN?
ROMÂNIA E LIVE PE YOUTUBE
ALCARAZ MERGE ÎN FINALĂ

Citește și: