• Astronomii au urmărit intrarea unei mici roci spațiale în atmosfera Pământului, iar apoi vânătorii de meteoriți au făcut o descoperire neașteptată.
  • Este o descoperire rară, de la un asteroid care a fost identificat chiar înainte de a intra în atmosfera Pământului.
  • Doar o mână de astfel de evenimente din trecutul recent le-au permis astronomilor să urmărească originea unei roci care intră în sistemul solar.

Oamenii de știință au găsit bucăți dintr-un meteorit care a căzut lângă Berlin chiar după miezul nopții pe 21 ianuarie. Este o descoperire rară, de la un asteroid care a fost identificat chiar înainte de a intra în atmosfera Pământului. Doar o mână de astfel de evenimente din trecutul recent le-au permis astronomilor să urmărească originea unei roci care intră în sistemul solar, scrie NY Times

Analiza timpurie a fragmentelor a arătat ceva la fel de rar. Meteoritul este un aubrit, o clasă cu origini necunoscute despre care unii oameni de știință susțin că ar putea fi bucăți din planeta Mercur. Sunt atât de rari încât au alcătuit doar 80 din cei aproximativ 70.000 de meteoriți care au fost colectați pe Pământ înainte de evenimentul de luna trecută. 

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
BENEFICIILE URCATULUI PE SCĂRI
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?

„Este cu adevărat incitant”, a spus Sara Russell, expert în meteoriți la Muzeul de Istorie Naturală din Londra. „Sunt foarte, foarte puțini aubriți.”Imediat ce a aflat vestea căderii meteoritului, Peter Jenniskens, astronom la Institutul SETI din California, și-a cumpărat un bilet de avion.

Citește și