• Echipa misiunii crede că Odysseus s-a împiedicat de solul lunar și a aterizat pe o parte, sprijinindu-se pe o piatră.
  • Vehiculul a aterizat pe Lună joi, devenind astfel primul modul de aterizare fabricat în SUA care atinge această performanță, după misiunea Apollo.
  • Imaginile, deși neclare, au fost publicate luni dimineață de Intuitive Machines, compania care a dezvoltat Odysseus.

Nava spațială Odysseus a publicat noi imagini de pe suprafața lunară. Vehiculul a aterizat pe Lună joi, devenind astfel primul modul de aterizare fabricat în SUA care atinge această performanță, după misiunea Apollo.

Imaginile, deși neclare, au fost publicate luni dimineață de Intuitive Machines, compania care a dezvoltat Odysseus. Compania a preconizat inițial că modulul de aterizare ar putea furniza primele imagini de pe suprafața lunară în orele de după aterizare, însă comunicarea cu nava spațială s-a dovedit dificilă, scrie CNN.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Însă Intuitive Machines a declarat luni că va continua să colecteze date până când lumina soarelui nu va mai străluci pe panourile solare. Pe baza poziției Pământului și a Lunii, oficialii se așteaptă ca acest lucru să se întâmple marți dimineață.

Echipa misiunii crede că Odysseus s-a împiedicat de solul lunar și a aterizat pe o parte, sprijinindu-se pe o piatră, ceea ce ar fi putut lăsa unele dintre antenele vehiculului îndreptate într-o direcție nepotrivită, a declarat vineri Intuitive Machines.

Citește și