• Orașul are, de asemenea, peste 400 de situri arheologice mai mari, care sunt împrăștiate prin peisajul urban.
  • În ultimii 19 ani, au fost făcute peste 1.900 de descoperiri arheologice de diferite tipuri, inclusiv mumii, ceramică și textile.
  • Cunoscute sub numele de „huacas” în limba indigenă Quechua, aceste construcții din adobe se află în vârful unor dealuri.

Unii arheologi descriu capitala Peru ca pe o ceapă cu multe straturi de istorie, alții o consideră o cutie a pandorei. De asta au avut parte niște muncitori de la o conductă de gaz atunci când săpăturile lor au descoperit opt baloți funerari preincași, scrie AP.

Un arheolog spune că lucrările de excavare efectuate de companie pentru a-și extinde sistemul de conducte de gaz. În ultimii 19 ani arheologii au făcut peste 1.900 de descoperiri de diferite tipuri, inclusiv mumii, ceramică și textile. Acestea au fost asociate, în cea mai mare parte, cu situri funerare.

Orașul are, de asemenea, peste 400 de situri arheologice mai mari, care sunt împrăștiate prin peisajul urban. Cunoscute sub numele de „huacas” în limba indigenă Quechua, aceste construcții din adobe se află în vârful unor dealuri.

Recomandări

A8 FACE PROGRESE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ
TRUMP ÎL ACUZĂ PE BIDEN
PROFESORII VOR LUCRA CU A.I.
INUNDAȚIILE FAC RAVAGII ÎN BRAZILIA
APPLE ÎȘI CERE SCUZE

Numărul de relicve nu este surprinzător. Zona care este acum Lima a fost ocupată timp de peste 10.000 de ani de culturi pre-incaice, apoi de Imperiul Inca propriu-zis și apoi de cultura colonială adusă de cuceritorii spanioli în 1535.

Citește și: