• Oamenii de știință au botezat dinozaurul „Gonkoken Nanoi” și spun că acesta cântărea până la o tonă și putea ajunge la o lungime de 4 metri.
  • Cercetătorii au descoperit fosilele dinozaurului când făceau săpături în Chile.
  • Oamenii de știință au spus că fosila ar avea o vechime de 72 de miloane de ani.

Un dinozaur erbivor cu „cioc de rață” a cutreierat câmpiile îndepărtate și străvechi din Patagonia, în sudul Chile, în urmă cu aproximativ 72 de milioane de ani, scrie Reuters.

Oamenii de știință au botezat dinozaurul „Gonkoken Nanoi” și spun că acesta cântărea până la o tonă și putea ajunge la o lungime de 4 metri, potrivit studiului publicat în Science Advances.

„La început, am crezut că aparține aceluiași grup ca și alți dinozauri sud-americani, dar pe măsură ce studiul a avansat, ne-am dat seama că este vorba de o specie nouă”, a declarat Jhonathan Alarcon, autorul principal al studiului.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
CINE-I „DI VINĂ”?
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
Sursă: CNA

De unde provine numele speciei de dinozaur

,,Gonkoken” este o combinație a două cuvinte Aonikenk. ,,Gon” înseamnă similar sau asemănător, iar ,,koken” înseamnă rață sălbatică sau lebădă.

Populația indigenă Aonikenk a locuit în Patagaonia până la sfârșitul secolului al XIX-lea.

Alarcon a declarat că cercetătorii au extras peste 100 de bucăți și a fost dificil să le scoată fără a le deteriora pe celelalte.

Oamenii de știință au trebuit apoi să se asigure că oasele aparțineau aceleiași specii și să le compare cu cercetările existente pentru a fi siguri că este vorba într-adevăr de o nouă specie.

Citește și: