• Un muzeu din Maine, SUA, oferă o recompensă de 25.000 de dolari pentru oricine îi aduce un meteorit de 2,2 kilograme.
  • Meteoritul a căzut în după-amiaza zilei de sâmbătă, 8 aprilie.
  • Muzeul îi roagă pe aspiranții la vânătoarea de meteoriți să se informeze despre cum arată meteoriții înainte de a căuta.

Muzeul de minerale și pietre prețioase din Maine, SUA, oferă o recompensă de 25.000 de dolari americani pentru oricine aduce un meteorit de 2,2 kilograme, scrie CNN.

În după-amiaza zilei de sâmbătă (8 aprilie), un meteorit de mari dimensiuni s-a prăbușit într-o zonă îndepărtată din comitatul Washington, în apropiere de granița dintre SUA și Canada.

Mingea de foc care a căzut sâmbătă după-amiază a fost, de asemenea, prima din acest stat care a fost captată pe radar, potrivit NASA. Ea a fost văzut de mai multe persoane în jurul prânzului ca o flacără roșie strălucitoare. Meteoritul a provocat o explozie sonoră puternică în momentul în care a lovit solul.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

„Cel mai bun mod în care l-aș putea descrie a fost ca o flacără roșie foarte mică sau ca o bucată dintr-o parte a unui foc de artificii care a explodat” , a declarat Marissa Wood pentru Machias Valley News Observer.

Una dintre cele mai tari obiecte de colecție

Darryl Pitt, președintele diviziei de meteoriți a muzeului, a declarat că speră ca cineva să găsească un fragment mare de meteorit pentru a-l adăuga la colecția muzeului.

Sunt importante pentru știință [și] sunt importante pentru colecționari” , a spus el. Meteoriții au devenit unul dintre cele mai tari obiecte de colecție.”

Pitt a mai declarat că, din moment ce căderea a fost observată de radar, este convins că se pot găsi meteoriți la sol. Cu toate acestea, nu există nicio garanție că există meteoriți suficient de mari pentru a revendica plata.

Localizarea unei roci spațiale de mărimea unei mingi de baseball în sălbăticie poate fi similară cu găsirea unui ac în carul cu fân: Pitt a declarat că zona estimată în care au căzut meteoriții are o lățime de aproximativ 1,5 km și se întinde pe o distanță de 10-12 km, până în Canada.

Muzeul îi roagă pe aspiranții la vânătoarea de meteoriți să se informeze despre cum arată meteoriții înainte de a căuta, astfel încât să știe ce caută, și să evite proprietățile private, cu excepția cazului în care au permisiune.

Muzeul are o colecție vastă de specimene, inclusiv cea mai mare rocă marțiană intactă de pe Pământ.

Citește și:

VIDEO. Telescopul spațial James Webb surprinde imagini uimitor de clare ale planetei Uranus și ale inelelor sale

Agenția Spațială Europeană se pregătește să lanseze nava spațială Juice. Despre ce este vorba în cadrul misiunii

VIDEO. NASA prezintă „habitatul de pe Marte”. Patru voluntari încep noul experiment în vară