• Nava spațială Soiuz MS-23 a fost relocată de către membrii echipajului Expediției 69.
  • Relocarea a fost efectuată după ce MS-23 a fost lansat fără echipaj pe 24 februarie pentru a înlocui nava spațială Soyuz MS-22, deteriorată de un meteorit, care s-a întors pe Pământ pe 28 martie.
  • Rubio, Prokopyev și Petelin sunt programați să se întoarcă pe Pământ la bordul navei spațiale Soyuz MS-23 pe 27 septembrie.

Soyuz MS-23, cu membrii echipajului Expediției 69, Frank Rubio de la NASA și cosmonauții de la Roscosmos, Sergey Prokopyev și Dmitri Petelin la bord, s-a andocat cu succes la modulul Prichal de pe partea orientată spre Pământ a Stației Spațiale Internaționale pe 6 aprilie 2023, scrie scitechdaily.com.

Vehiculul Soyuz MS-23, al Roscosmos, s-a dezamorsat de la modulul Poisk de pe Stația Spațială Internațională și s-a mutat pentru o andocare la modulul Prichal pe 6 aprilie. La bordul navei spațiale Soyuz pentru zborul scurt se aflau astronautul NASA Frank Rubio și cosmonauții Roscosmos Dimitri Petelin și comandantul Soyuz Sergey Prokopiev.

De ce a fost relocată nava Soyuz MS-23

Relocarea a fost efectuată după ce MS-23 a fost lansat fără echipaj pe 24 februarie pentru a înlocui nava spațială Soyuz MS-22, deteriorată de un meteorit, care s-a întors pe Pământ pe 28 martie.

Aceasta a fost cea de-a 26-a mutare a unei nave spațiale din istoria Stației Spațiale Internaționale. Mișcarea face loc pentru sosirea navei spațiale de marfă a Roscosmos, Progress 84, care va veni fără echipaj la sfârșitul acestui an și eliberează ecluza Poisk pentru viitoarele plimbări spațiale ale Roscosmos din aprilie și mai.

Rubio, Prokopyev și Petelin sunt programați să se întoarcă pe Pământ la bordul navei spațiale Soyuz MS-23 pe 27 septembrie. Se întâmplă după ce au rămas blocați în spațiu pentru că nava spațială Soyuz MS-22 a fost lovită de un meteorit.

Citește și:

Meghan Markle și Prințul Harry dau cel mai mare indiciu de până acum că nu vor participa la încoronarea Regelui Charles al III-lea

VIDEO. „Manifest”, sezonul 4, prima parte, ce trebuie să știi despre noile episoade ale serialului Netflix

Locul din România unde se va putea schia până după Paşte. Stratul de zăpadă are 25 cm