- Substanțele chimice pot cauza cancer, mutații și probleme hormonale.
- Cea mai periculoasă substanță care se găsește în ambalaje e bisfenolul.
- 98% dintre americani au în sânge substanțe chimice.
În spatele fiecărui ambalaj de plastic se ascund riscuri care ar putea să-ți afecteze sănătatea. Chiar dacă ai grijă ce mănânci, o dietă sănătoasă nu te ferește întotdeauna de boli. În timpul ambalării, peste 3.600 de substanțe chimice ajung și în mâncare – 79 dintre ele pot cauza cancer, mutații genetice și probleme hormonale.
Advertisment
Studiul, publicat în Journal of Exposure Science, arată cât de expuși suntem la chimicalele periculoase din ambalajele alimentelor pe care le consumăm zilnic. Una dintre cele mai cunoscute chimicale e bisfenolul care provoacă diabet sau boli de inimă, substanță pe care 98% dintre americani o au în sânge.
Folia de plastic pe care o găsești în jurul alimentelor pe care le consumi este departe de a fi benignă: un nou studiu arată că peste 3.600 de substanțe chimice se scurg în alimente în timpul procesului de ambalare.
Recomandări
Din acest număr, 79 de substanțe chimice sunt cunoscute că cauzează cancer, mutații genetice și probleme endocrine și de reproducere, a raportat marți o echipă de cercetători internaționali în Journal of Exposure Science & Environmental Epidemiology.
Citește și
- Europa cucerește topul orașelor de 15 minute. În Zurich, 99,2% dintre locuitori ajung într-un sfert de oră la serviciile esențiale
- Procurorul general este presat să facă apel împotriva sentinței „blânde” pentru Huw Edwards. Fostul prezentator este acuzat de posesie de imagini indecente
- STUDIU. Peste 39 de milioane de oameni ar putea muri din cauza infecțiilor rezistente la antibiotice până în 2050