În timpul ambalării, peste 3.000 de substanțe chimice ajung în mâncare. Ce probleme de sănătate îți pot cauza

În spatele fiecărui ambalaj de plastic se ascund riscuri care ar putea să-ți afecteze sănătatea. Chiar dacă ai grijă ce mănânci, o dietă sănătoasă nu te ferește întotdeauna de boli. În timpul ambalării, peste 3.600 de substanțe chimice ajung și în mâncare – 79 dintre ele pot cauza cancer, mutații genetice și probleme hormonale.

Studiul, publicat în Journal of Exposure Science, arată cât de expuși suntem la chimicalele periculoase din ambalajele alimentelor pe care le consumăm zilnic. Una dintre cele mai cunoscute chimicale e bisfenolul care provoacă diabet sau boli de inimă, substanță pe care 98% dintre americani o au în sânge.

Folia de plastic pe care o găsești în jurul alimentelor pe care le consumi este departe de a fi benignă: un nou studiu arată că peste 3.600 de substanțe chimice se scurg în alimente în timpul procesului de ambalare.

Din acest număr, 79 de substanțe chimice sunt cunoscute că cauzează cancer, mutații genetice și probleme endocrine și de reproducere, a raportat marți o echipă de cercetători internaționali în Journal of Exposure Science & Environmental Epidemiology.

Exit mobile version