• O secetă prelungită în vestul american a făcut ca nivelul apei să scadă la minime istorice și astfel să se descopere rămășițe ale unor cadavre.
  • Vestul american suferă de o megasecetă de două decenii care este agravată de schimbările climatice.
  • Lacul Mead, împreună cu Lacul Powell sunt cele mai mari rezervoare create de om din SUA și fac parte dintr-un sistem care furnizează apă la peste 40 de milioane de oameni.

Mai multe rămășițe umane au fost descoperite în Lacul Mead SUA, afectat de secetă, la aproape o săptămână după ce pe lacul Nevada a fost găsit un cadavru într-un butoi, scrie The Indepedent.

Serviciul Parcurilor Naționale a declarat că au fost contactați după ce un martor a văzut rămășițele osoase în Golful Callville. Specialiștii au stabilit un perimetru pentru a recupera cadavrul. Medicul legist al zonei investighează pentru a stabili cauza morții și lucrează la identificarea persoanei.

O secetă prelungită în vestul american a făcut ca nivelul apei să scadă la minime istorice și astfel să se descopere rămășițe ale unor cadavre.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”
XXX FĂRĂ NECUNOSCUTE

Poliția din Las Vegas a fost seizată cu privire la un butoi care conținea rămășițe umane în zona de recreere națională a Lake Mead, pe întâi mai. „Credem că acesta este o crimă, având în vedere ca au fost găsite plăgi de armă”, a spus Lt. Ray Spencer de la Secția Omucideri.

Detectivii cred că victima a fost ucisă cândva la mijlocul anilor ’70 până la începutul anilor ’80, pe baza îmbrăcămintei și încălțămintei cu care a fost găsită victima. Poliția nu a dezvăluit identitatea victimei.

Nivelul lacului a scăzut atât de mult încât cea mai mare admisie de apă din Lacul Mead a devenit vizibilă. Vestul american suferă de o megasecetă de două decenii care este agravată de schimbările climatice. Rezervorul de pe râul Colorado din spatele barajului Hoover a devenit atât de epuizat încât Las Vegas pompează acum apă din adâncurile lacului Mead, care se întinde și în Arizona.

Lacul Mead a atins nivelul maxim de apă în iulie 1983, 373,4 metri deasupra nivelului mării. Nivelul de acum 10 zile era de 1321,6 metri, aproximativ o treime plin.

Lacul Mead, împreună cu Lacul Powell sunt cele mai mari rezervoare create de om din SUA și fac parte dintr-un sistem care furnizează apă la peste 40 de milioane de oameni, triburi, agricultură și industrie din Arizona, California, Colorado, Nevada, New Mexico.