• Oamenii de știință rămân nedumeriți după ce au observat mai multe cercuri pe Marte.
  • Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) al agenției spațiale a observat aceste forme în timp ce studia modul în care gheața se topește la sfârșitul iernii marțiene.
  • Dunele de nisip de multe forme și dimensiuni sunt comune pe Marte. În acest exemplu, dunele sunt aproape perfect circulare, ceea ce este neobișnuit”, explică NASA.

Oamenii de știință rămân nedumeriți după ce au observat mai multe cercuri pe Marte. Cercetătorii de la NASA numesc aceste formațiuni dune de nisip neobișnuite” așezate pe suprafața Planetei Roșii, despre care ei spun că sunt aproape perfect circulare”.

Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) al agenției spațiale a observat aceste forme în timp ce studia modul în care gheața se topește la sfârșitul iernii marțiene.

Dunele de nisip de multe forme și dimensiuni sunt comune pe Marte. În acest exemplu, dunele sunt aproape perfect circulare, ceea ce este neobișnuit”, explică NASA într-un comunicat.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Ele sunt încă ușor asimetrice, cu fețe de alunecare abrupte la capetele sudice. Acest lucru indică faptul că nisipul se deplasează în general spre sud, dar vânturile pot fi variabile. Aceasta face parte dintr-o serie de imagini pentru a monitoriza modul în care dispare gheața la sfârșitul iernii; această observație pare a fi lipsită de gheață.”

O imagine anterioară a obiectelor ciudate le arată când suprafața era acoperită de gheață. La începutul acestui an, satelitul a dezvăluit ceea ce părea a fi chipul unui urs pe suprafața aridă. Sonda a realizat această imagine ciudată în decembrie, de la o înălțime de 251 de kilometri, ceea ce i-a determinat pe oficialii NASA să spună Un urs pe Marte? Această trăsătură seamănă puțin cu fața unui urs. Ce este de fapt?”

Mars Reconnaissance Orbiter orbitează și studiază planeta Marte din 2006. Nava spațială este concepută pentru a studia geologia și clima planetei Marte, pentru a oferi recunoaștere a viitoarelor locuri de aterizare și pentru a transmite date de la misiunile de la suprafață către Pământ.

Pe Marte continuă să apară priveliști ciudate

Ca și cum oamenii ar avea nevoie de și mai multe dovezi” că pe Marte s-ar putea întâmpla ceva extraterestru, anul trecut, roverul Curiosity al NASA a trimis imagini cu ceea ce pare a fi o ușă pe Planeta Roșie.

Aceste imagini din 20 mai 2022 par să arate o gaură tăiată cu precizie într-o stâncă, ceea ce a stârnit dezbateri nebunești în rândul pasionaților de spațiu și pe rețelele de socializare. Acea descoperire de pe Marte a venit cam în același timp în care Congresul SUA a început să organizeze audieri deschise despre OZN-uri pentru prima dată în peste 50 de ani.

Scriitorul Dean Murray de la South West News Service a contribuit la acest reportaj.