• Cei mai buni oameni de știință de la NASA au confirmat că urmăresc un asteroid recent descoperit, care ar putea să se prăbușească pe Pământ în următorii 25 de ani.
  • Potrivit contului de Twitter Asteroid Watch al agenției spațiale, noua rocă gigantică a fost numită 2023 DW.
  • Iar traiectoria sa actuală îl plasează pe un curs de coliziune cu Pământul, impactul fiind așteptat în 2046.

Cei mai buni oameni de știință de la NASA au confirmat că urmăresc un asteroid recent descoperit, care ar putea să se prăbușească pe Pământ în următorii 25 de ani. Potrivit contului de Twitter Asteroid Watch al agenției spațiale, noua rocă gigantică a fost numită 2023 DW. Iar traiectoria sa actuală îl plasează pe un curs de coliziune cu Pământul, impactul fiind așteptat în 2046.

Ei au spus: „Am urmărit un nou asteroid numit 2023 DW, care are o șansă foarte mică de a lovi Pământul în 2046. Adesea, atunci când sunt descoperite noi obiecte, este nevoie de mai multe săptămâni de date pentru a reduce incertitudinile și a prezice în mod adecvat orbitele lor cu ani în viitor. Analiștii de orbite vor continua să monitorizeze asteroidul 2023 DW și să actualizeze predicțiile pe măsură ce primesc mai multe date”.

Asteroidul măsoară aproximativ 49,29 metri în diametru – aproape la fel de mare ca o piscină olimpică. NASA estimează că este nevoie de aproximativ 271 pentru a parcurge o orbită solară, iar cea mai apropiată distanță față de Soare va fi de 0,49 unități astronomice – sau aproximativ 75 de milioane de kilometri.

Recomandări

PUTIN ÎL VIZITEAZĂ PE KIM
NETANYAHU DIZOLVĂ CABINETUL
MACRON ARUNCĂ PARTIDUL ÎN AER
BELGIA PIERDE ÎN FAȚA SLOVACIEI
ROMÂNIA ÎNVINGE UCRAINA
NATO, ÎN ALERTĂ

Data exactă la care se estimează că va lovi Pământul este 14 februarie 2046, ceea ce ar însemna o Zi a Îndrăgostiților destul de groaznică. NASA nu a emis încă avertismente oficiale sau amenințări de pericol pentru viață și, probabil, nu va emite niciun avertisment oficial până mai aproape de momentul potențialului impact. De asemenea, aceștia nu au precizat cât de mari ar putea fi pagubele provocate sau unde ar putea lovi. Vestea impactului a fost bine primită pe rețelele de socializare.

O persoană a scris: Există vreo modalitate de a-l aduce aici mai repede?” Iar o a doua persoană a scris pe Twitter: Amintește-mi să anulez garanția extinsă a mașinii mele până atunci”.

Un al treilea, mai degrabă reconfortant, a postat: Mă bucur că există oameni care supraveghează aceste potențiale amenințări la adresa planetei noastre”.