• O inteligență artificială înfricoșătoare a prezis cum va arăta apocalipsa.
  • Ca urmare a predicțiilor oamenilor de știință, The Sun a cerut lui DALL-E 2 să arate cum ar arăta o apocalipsă dacă s-ar întâmpla vreodată.
  • Folosind cuvântul cheie „apocalipsa din acest an”, DALL-E 2 a prezentat o varietate de concepte ale dezastrului.

O inteligență artificială înfricoșătoare a prezis cum va arăta apocalipsa, după ce oamenii de știință au recalibrat ceasul Apocalipsei la momentul în care lumea a fost cel mai aproape de dezastru.

Ceasul a fost prezentat pentru prima dată în 1947 de către Bulletin of the Atomic Scientists (Buletinul Oamenilor de Știință Atomică) ca mijloc de a reprezenta amenințarea iminentă a unei catastrofe globale provocate de om. Organizația media nonprofit formată din lideri mondiali și laureați ai premiului Nobel folosește ceasul ca metaforă și pentru a ne reaminti „pericolele pe care trebuie să le abordăm dacă vrem să supraviețuim pe planetă”.

Ceasul ticăie înainte și înapoi în funcție de nivelul de amenințare la nivel global, iar ieri, pentru prima dată în ultimii trei ani, ceasul a trecut la 90 de secunde până la „miezul nopții”. În 2020, Bulletin of the Atomic Scientists (Buletinul oamenilor de știință atomici) a resetat ceasul la 100 de secunde până la „miezul nopții”, ceea ce a fost cel mai aproape de sfârșitul omenirii. Cel mai sigur moment în care lumea a fost vreodată, conform ceasului, a fost în 1991, când mai erau 17 minute până la miezul nopții.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Ca urmare a predicțiilor oamenilor de știință, The Sun a cerut lui DALL-E 2, un nou sistem de inteligență artificială care poate crea imagini realiste pornind de la o descriere în limbaj natural, să arate cum ar arăta o apocalipsă dacă s-ar întâmpla vreodată.

Open AI, care a creat sistemul de inteligență artificială, a declarat: „Acesta primește atât textul, cât și imaginea sub forma unui singur flux de date care conține până la 1280 de simboluri și este antrenat folosind probabilitatea maximă pentru a genera toate simbolurile, unul după altul. Această procedură de instruire permite lui DALL-E nu numai să genereze o imagine de la zero, ci și să regenereze orice regiune dreptunghiulară dintr-o imagine existentă care se extinde până la colțul din dreapta jos, într-un mod care să fie în concordanță cu textul solicitat.”

Foto: Dall.E 2

Folosind cuvântul cheie „apocalipsa din acest an”, DALL-E 2 a prezentat o varietate de concepte ale dezastrului, care arătau în principal orașe pustii distruse și ceruri amenințătoare deasupra. Consiliul pentru știință și securitate al Bulletin decide setarea ceasului, iar directorul executiv al acestuia, Rachel Bronson, a declarat pentru Washington Post: „Ceea ce am urmărit este destrămarea ordinii internaționale… atunci când două țări care controlează cele mai mari arsenale nucleare din lume sunt în dezacord. Și ceea ce încercăm să spunem este că trebuie să găsim o modalitate de a limita această criză”.

Cu toate acestea, ea i-a asigurat pe oameni că nu anticipează că va reuși vreodată să o stabilească la miezul nopții, deoarece în acel moment „nu vom mai avea niciun instrument pentru a răspunde”.