• Un fenomen astronomic rar, Luna neagră, are loc pe astăzi, 19 mai.
  • Acest fenomen diferă în funcţie de fusul orar.
  • Un astfel de proces are loc aproximativ la fiecare 32 de luni.

Fenomenul „Luna nouă”, care va avea loc astăzi, 19 mai, va fi o „lună neagră”, scrie Zee Business. Corpul ceresc se află în linie cu soarele, și, prin urmare, îi blochează partea luminoasă planetei Pământ. În timpul fenomenului, căruia i se mai spune ,,Black Moon”, nu există lumină din partea lunii pe cerul nocturn. Astfel, stelele vor putea fi mult mai ușor de observat. Luna neagră este a treia lună nouă dintr-o perioadă cu patru luni noi. Astăzi, la ora 18:53, se produce faza de Lună nouă.

Un solstițiu și un echinocțiu marchează începutul și încheierea fiecărui anotimp ceresc pe Pământ. Echinocțiul de primăvară, care a avut loc la 20 martie 2023, a marcat începutul sezonului actual, care este primăvară în emisfera nordică și toamnă în cea sudică. Important este că în acea zi a căzut o lună nouă.

Ziua de 21 iunie 2023 marchează începutul solstițiului de vară. Până atunci, mai pot avea loc încă trei luni noi, pentru că o lună nouă apare la fiecare 29,5 zile, adică în intervalul de timp necesar pentru ca suprafața lunară să parcurgă o orbită a Pământului. Lunile noi din acest sezon cad pe 21 martie, 20 aprilie, 19 mai și, respectiv, 18 iunie. Cea de-a treia lună nouă din această lună este cunoscută sub numele de „luna neagră”.

Recomandări

CE DEVINE LUMEA?
PLANUL ARMATEI GERMANE
ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE

Următoarea apariție a Lunii Negre, bazată pe definiția celei de-a doua luni noi dintr-o lună calendaristică, va avea loc pe 30 decembrie 2024. Mulți astrologi acordă o semnificație specială evenimentului. Nopțile „fără Lună” sunt considerate un moment de concentrare interioară, de contemplare și de stabilire a intențiilor.

Citește și