• Monumentul destul de înalt a fost construit în 1980 și a fost vizat de vandali de-a lungul anilor.
  • Georgia Guidestones avea plăci transcrise în opt limbi diferite.
  • Trebuia să acționeze ca un „ghid pentru umanitate”, creat de cei care se temeau că sfârșitul lumii era aproape.

Monumentul destul de înalt a fost construit în 1980 și a fost vizat de vandali de-a lungul anilor. Georgia Guidestones avea plăci transcrise în opt limbi diferite. Trebuia să acționeze ca un „ghid pentru umanitate”, creat de cei care se temeau că sfârșitul lumii era aproape.

Dar tot ce a făcut vreodată monumentul Georgia Guidestones a fost să stârnească conspirații nebunești. Și după ce a dat naștere unor afirmații atât de explozive în cei 40 de ani de existență, poate că a fost potrivit ca, în cele din urmă, să fie aruncat în aer, probabil de către cei care au crezut una dintre teoriile despre ceea ce reprezenta.

Alcătuit din șase monoliți uriași din granit, dispuși în formație stelară, monumentul a fost supranumit „American Stonehenge„. Acesta a fost ridicat în Elbert County, Georgia, în 1980, de către o persoană care folosea pseudonimul R.C. Christian, și a fost „sponsorizat de un grup de americani care caută Epoca Rațiunii”.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Monumentul uriaș a fost inscripționat cu 10 mesaje „călăuzitoare” în opt limbi diferite, printre care ebraică, engleză, rusă, spaniolă și swahili. Unul dintre mesaje spunea: „Protejați oamenii și națiunile cu legi echitabile și instanțe corecte”, în timp ce un altul spunea: „Protejați oamenii și națiunile cu legi corecte și instanțe juste”: „Lăsați toate națiunile să guverneze pe plan intern, rezolvând disputele externe într-o judecătorie mondială”.

O altă lectură: „Nu fiți un coșmar pe Pământ – Lăsați loc pentru natură.” Cei din spatele monumentului se temeau, se pare, de o calamitate viitoare, nucleară sau economică.

Însă, chiar înainte de a fi inaugurat, a atras controverse, unii susținând că are legături cu satanismul. Un pastor local și-a mărturisit convingerea că pietrele au fost construite în scopul închinării la diavol și al unui cult.

O altă conspirație susținea că are legături cu teoria conspirației „Noua Ordine Mondială”, care crede în existența unui guvern mondial totalitar care apare în secret. O altă teorie a sugerat că pietrele conțineau instrucțiuni despre cum să depopuleze planeta Pământ.

Una dintre inscripții spunea: „Mențineți omenirea sub 500.000.000 de oameni în echilibru perpetuu cu natura”.

În 2008, monumentul a fost defăimat, cu graffiti pe care scria „moarte Noii Ordini Mondiale”, mâzgălit cu vopsea roșie. Au fost instalate camere de securitate după ce pietrele au fost vizate din nou în 2014.

Din păcate, monumentul a trebuit să fie demolat din motive de siguranță, după ce a fost avariat în urma unei explozii cu bombă pe 6 iunie, la începutul acestui an. Candidatul la postul de guvernator al Georgiei, Kandiss Taylor, ceruse anterior ca acesta să fie îndepărtat.

La câteva ore după explozie, ea a declarat: „Dumnezeu este Dumnezeu de unul singur. El poate face TOT ce vrea să facă. Asta include și doborârea pietrelor de orientare satanice”.”

Totuși, aceasta nu este ultima dată când lumea va vedea această piatră, deoarece primarul din Elberton, Daniel Graves, intenționează să reconstruiască monumentul, deși acest lucru ar putea dura chiar și un an.

În urma atacului, Camera de Comerț din Elbert a emis o declarație, spunând „De-a lungul anilor, Guidestones a creat o mulțime de discuții și a adus vizitatori în Elbert County din întreaga lume. Oricare ar fi părerea dumneavoastră personală despre Guidestones, acest atac este rău pentru comunitatea noastră. Sperăm ca cel care este responsabil să fie prins și adus în fața justiției.”