Motivul ciudat pentru care colonul unui bărbat este expus la un muzeu

muzeu

muzeu

Situat în Philadelphia, Pennsylvania, Muzeul Mütter este cunoscut pentru că expune o serie de ciudățenii și artefacte medicale. Potrivit The College of Physicians of Philadelphia, muzeul a fost înființat în 1863 de către Dr. Thomas Dent Mütter.

Condé Nast Traveler explică faptul că Mütter a donat colecția sa medicală colegiului cu scopul de a educa publicul în ceea ce privește istoria medicinei. El a contribuit cu 1.700 de piese și 30.000 de dolari. În prezent, clădirea Beaux-Arts din 1909 (via Hidden City) găzduiește peste 25.000 de obiecte și o bibliotecă medicală extinsă.

Unele dintre obiectele pe care le poți vedea includ instrumente medicale, oase, modele anatomice și multe altele. De fapt, Condé Nast Traveler scrie că acest muzeu nu este pentru cei slabi de inimă.

Acesta prezintă două etaje cu dulapuri pline de obiecte care pentru unii pot fi considerate revoltătoare sau grotești. Conform All That’s Interesting, muzeul expune cu mândrie organe conservate și fetuși desfigurați în borcane. De asemenea, pot fi văzute instrumente și truse medicale din întreaga istorie.

Unul dintre cele mai deosebite obiecte din muzeu este intestinul gros al unui bărbat

Mai mult, muzeul deține un borcan plin de piele uscată care a fost culeasă de un individ cu o tulburare compulsivă și corpul exhumat al unei femei cunoscute sub numele de The Soap Lady. Cu toate acestea, unul dintre cele mai deosebite obiecte care pot fi găsite în muzeu este intestinul gros al unui bărbat în vârstă de 29 de ani, care este denumit Megacolonul uriaș.

Potrivit MDLinx, Megacolonul uriaș a aparținut unui bărbat care a fost identificat doar ca fiind J.W. Muzeul Mütter scrie că la naștere, J.W. a fost un bebeluș cu o sănătate precară. Cu toate acestea, până la vârsta de 18 luni, era clar că ceva nu era în regulă cu sistemul său digestiv. J.W. suferea de constipație și de scaune neregulate. Avea, de asemenea, o burtă neobișnuit de umflată. Toate aceste simptome s-au accentuat cu ușurință pe măsură ce a crescut.

Deși în anii 1800 starea sa era considerată o anomalie medicală, în prezent se crede că J.W. suferea de boala Hirschsprung (via Muzeul Mütter). Conform Clinicii Mayo, boala Hirschsprung apare atunci când un copil se naște fără anumite celule nervoase în colon. Acest lucru împiedică mușchii intestinului să deplaseze deșeurile prin intestinul gros, ceea ce duce la constipație severă.

Nu se știe ce cauzează această boală, dar se crede că este genetică. MedlinePlus scrie că alte simptome includ malnutriție și întârzieri în dezvoltare. Boala este rară și poate fi fatală dacă este lăsată netratată (conform MDLinx). FamilyDoctor raportează că intervenția chirurgicală este singura opțiune pentru cei cu boala Hirschsprung în scopul de a trăi o viață sănătoasă și regulată.

Omul a murit din cauza unei afecțiuni

După cum explică MDLinx, J.W. nu a primit niciun tratament pentru afecțiunea sa. Conform Muzeului Mütter, medicii știau că are nevoie de o intervenție chirurgicală, dar procedura a fost considerată prea periculoasă. În schimb, la vârsta de 20 de ani, s-a alăturat unui spectacol de ciudățenii din Philadelphia sub numele de „Balloon Man”.

Aceasta era o referire la abdomenul său mare și cu aspect inconfortabil. Cu toate acestea, boala Hirschsprung l-a ucis în cele din urmă pe J.W. În 1892, bărbatul de 29 de ani a fost găsit mort pe toaletă în timp ce făcea un efort pentru a avea o mișcare intestinală. Ulterior a fost efectuată o autopsie care a dezvăluit câteva detalii șocante.

MDLinx relatează că autopsia a scos la iveală faptul că colonul lui J.W. avea o lungime de 2,5 metri și o circumferință de 28 de centimetri. În plus, acesta era plin cu 40 de kilograme de excremente, ceea ce a dus la umflarea abdomenului lui J.W.. Acum, Megacolonul său uriaș se află la Muzeul Mütter.

Deși nu se știe exact cum au ajuns să dețină colonul lui J.W., organul a fost uscat și umplut cu paie pentru a putea fi expus. Colonul este atât de popular încât magazinul de suveniruri al muzeului vinde chiar și un pluș împăiat cu el.

Exit mobile version