• Evenimentul a prezentat un videoclip care, potrivit lui Musk, arăta o maimuță care folosea un implant cerebral pentru a controla un cursor și a tasta pe un computer.
  • Musk a menționat în timpul evenimentului show and tell că scopul principal al serii a fost acela de a recruta talente pentru Neuralink.
  • Musk a lansat Neuralink în urmă cu mai bine de cinci ani cu scopul de a dezvolta tehnologii care pot îmbunătăți conexiunea dintre oameni și computer.

Elon Musk – fondatorul SpaceX, CEO-ul Tesla și, mai nou, proprietarul Twitter – a organizat miercuri seară un eveniment strălucitor pentru încă una dintre companiile sale: Neuralink, start-up-ul care propune implanturi care vă conectează creierul la un computer.

Evenimentul a prezentat un videoclip care, potrivit lui Musk, arăta o maimuță care folosea un implant cerebral pentru a controla un cursor și a tasta pe un computer.

Nu este o tehnologie complet nouă deoarece cercetătorii lucrează de zeci de ani la dispozitive care pot decoda semnalele cerebrale în scop practic. De exemplu, permiterea unei persoane să tasteze cuvinte sau să joace jocuri video doar cu ajutorul creierului a mai fost realizată înainte.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Musk a menționat în timpul evenimentului „show and tell” că scopul principal al serii a fost acela de a recruta talente pentru Neuralink.

„De multe ori, oamenii cred că nu ar putea lucra cu adevărat la Neuralink pentru că nu știu nimic despre biologie sau despre cum funcționează creierul”, a spus Musk. „Lucrul pe care dorim cu adevărat să îl subliniem aici este că nu este nevoie, deoarece, atunci când descompui abilitățile necesare pentru a face Neuralink să funcționeze, sunt de fapt multe dintre aceleași abilități care sunt necesare pentru a face să funcționeze un ceas inteligent sau un telefon modern.”

DJ Seo, vicepreședintele departamentului de implanturi de la Neuralink, a prezentat cea mai recentă iterație a dispozitivului companiei, menționând că acesta va fi wireless și reîncărcabil. De asemenea, el a împărtășit imagini cu un robot despre care a spus că a fost construit pentru a efectua operația de implantare și, de asemenea, a făcut o demonstrație a ceea ce ar putea arăta această operație, menționând că în Austin, Texas, sunt în curs de înființare producția și o clinică de testare.

Musk a lansat Neuralink în urmă cu mai bine de cinci ani cu scopul de a dezvolta tehnologii care pot îmbunătăți conexiunea dintre oameni și computer prin implantarea de cipuri în creierul oamenilor. Până în prezent, compania a făcut teste doar pe animale.

Anul trecut, Neuralink a declarat că a reușit să permită maimuțelor să joace jocul video Pong folosind doar implanturile cerebrale, deși ceva similar fusese deja realizat la un om cu un implant cerebral cu mai mult de un deceniu înainte. Musk a prezentat miercuri imagini cu maimuța jucând din nou Pong.