• A doua mini-Lună, 2023 NRG, este de dimensiuni reduse.
  • Cristian Român: Din păcate nu o vom putea observa cu ochiul liber.
  • Fenomenul se petrece în această toamnă.

Pământul găzduiește temporar o a doua mini-lună, cunoscută sub numele de 2023 NRG, spune NASA. Când o poți vedea? Satelitul este vizibil în toamnă și rămâne în orbita noastră timp de câteva luni. Mini-luna reprezintă o oportunitate unică pentru astronomi și le oferă posibilitatea să studieze formarea și evoluția corpurilor celeste. Observațiile ajută la înțelegerea dinamicii orbitale și a influenței gravitaționale asupra Pământului.

De ce apare a doua Lună?

„Pământul are o gravitație, iar uneori, asteroizii pot trece prin apropierea Pământului și sunt capturați, cel puțin pentru o vreme. În 2006, un mic asteroid a înconjurat Pământul timp de un an. Acest asteroid va înconjura Pământului timp de 53 de zile. Va intra pe orbita Pământului pe 29 septembrie și va ieși pe 26 noiembrie”, a declarat Cristian Român, editor la Revista Știință și Tehnică, pentru Aleph News.

Care sunt consecințele pe care le are astrul asupra Pământului?

„Nu există consecințe. El are un diametru foarte mic, de 10 metri. Nu va cădea pe Pământ pentru că este la o distanță mult prea mare”, a adăugat acesta.

Recomandări

MANDAT DE ARESTARE
APEL MISTERIOS
CADOURI PRIETENEȘTI
PUTIN RIPOSTEAZĂ
CLIMA PROVOACĂ DISCUȚII
JAMIE E ELIBERAT

Citește și