• Agenţia spaţială australiană a confirmat într-un comunicat că deşeul spaţial provenea de la o misiune desfăşurată pe orbită de SpaceX, o companie deţinută de Elon Musk.
  • Bucata de metal a fost descoperită săptămâna trecută în Dalgety, un sat australian din New South Wales, Sydney.
  • Agenţia spaţială australiană a precizat că depune eforturi pentru a reduce numărul deşeurilor spaţiale şi că a evocat această problemă la nivel internaţional. 

Autorităţile spațiale din Australia au confirmat că un fragment carbonizat ce a fost descoperit de un crescător de animale într-un ţarc pentru oi provine de la o rachetă spaţială a companiei americane SpaceX, potrivit presei străine.

Bucata de metal, care s-ar fi prăbuşit pe Pământ pe 9 iulie, a fost descoperită săptămâna trecută în Dalgety, un sat australian din New South Wales, Sydney.

FOTO – https://www.livescience.com

,,E în acelaşi timp interesant şi straniu„, a declarat Brad Tucker, un astrofizician care s-a deplasat la faţa locului după ce a fost contactat în iulie de câţiva agricultori locali.

El a spus că descoperirea acelui fragment metalic pe un câmp i-a adus aminte de filmul SF ,,2001: A Space Odyssey„.

Agenţia spaţială australiană a confirmat într-un comunicat că deşeul spaţial provenea de la o misiune desfăşurată pe orbită de SpaceX, o companie deţinută de Elon Musk.

Brad Tucker a precizat că acea bucată de metal face parte din secţiunea abandonată a capsulei Crew-1 în timpul reintrării sale în atmosfera terestră în 2021.

Alte deşeuri spaţiale au fost găsite pe terenuri învecinate şi este posibil ca şi ele să aibă legătură cu aceeaşi misiune a companiei SpaceX.

Majoritatea deşeurilor spaţiale se prăbuşesc în mare, dar, odată cu dezvoltarea accelerată a activităţilor operate de industriile spaţiale din lumea întreagă, cantitatea de deşeuri care se prăbuşesc pe uscat ar trebui să crească.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?
CARE-I SOARTA PENTRU TESLA?

,,Trebuie să înţelegem că există un risc probabil ca un astfel de incident să se producă într-o zonă locuită„, a subliniat acelaşi purtător de cuvânt.

Agenţia spaţială australiană a precizat că depune eforturi pentru a reduce numărul deşeurilor spaţiale şi că a evocat această problemă la nivel internaţional.