• Se crede că soldații au murit în timpul Campaniei din Flandra din anii 1793-1795, deși lupta pe care au dus-o nu a fost cauza decesului acestora.
  • Campania în care aceștia au luptat a făcut parte din primul război de coaliție care a opus Franța postrevoluționară unei alianțe formate din Marea Britanie, Prusia, Rusia, Țările de Jos și Austria.
  • Groapa comună a fost găsită în apropierea a ceea ce a fost un spital militar de campanie britanic a cărui înființare a avut loc în decembrie 1794.

O groapă comună a soldaților britanici, care au luptat împotriva francezilor în urmă cu două secole, a fost scos la iveală. Se crede că soldații au murit în timpul Campaniei din Flandra din anii 1793-1795, deși lupta pe care au dus-o nu a fost cauza decesului acestora.

Scheletele a peste 80 de soldați britanici au fost găsite într-o groapă comună din Olanda, în noiembrie 2020, în orașul Vianen.

Campania în care aceștia au luptat a făcut parte din primul război de coaliție care a opus Franța postrevoluționară unei alianțe formate din Marea Britanie, Prusia, Rusia, Țările de Jos și Austria.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

În urma unor cercetări realizate de curând, s-a ajuns la concluzia că soldații au decedat din cauze medicale și nu din cauza războiului în care au fost implicați. Mai exact, condițiile în care au trebuit să trăiască în timp ce au fost înrolați în armată le-au înrăutățit starea de sănătate, relatează The New York Times.

Cei peste 80 de soldați nu aveau condiții decente de trai

Cei mai mulți dintre ei au murit din cauza bolii, mai degrabă decât din cauza luptei pe câmpul de luptă. Condițiile în care au trăit erau extrem de proaste.

Dormeau în corturi mici pe orice vreme, mâncarea nu era de bună calitate și existau tot felul de bacterii care aveau șansa de a răspândi boli”, a declarat Hans Veenstra, un arheolog, pentru The Telegraph.

Respectiva groapă comună a fost găsită în apropierea a ceea ce a fost un spital militar de campanie britanic a cărui înființare a avut loc în decembrie 1794.

„A fost o mare surpriză, a fost găsită pur întâmplător. Șansele de a găsi atât de multe cadavre, secole mai târziu, sunt foarte mici”, a declarat Veenstra, de la De Steekproef, o companie olandeză de cercetare arheologică.