• Inițial, s-a crezut că respectivele cranii sunt rezultatul unor crime sângeroase.
  • Au fost găsite aproximativ 150 de cranii în peșteră, iar toate aveau dinți lipsă și bucăți de oase sfărâmate.
  • Cercetătorii au descoperit că victimele au fost decapitate, iar majoritatea oaselor erau ale victimelor de sex feminin.

Zeci de cranii au fost descoperite în sudul Mexicului, în urma unui sacrificiu uman realizat în urmă cu peste 1.000 de ani. Inițial, s-a crezut că respectivele cranii sunt rezultatul unor crime sângeroase.

În urmă cu zece ani, autoritățile din statul mexican Chiapas, situat în sudul Mexicului, au făcut o descoperire istorică într-una din peșterile țării. Acestea au găsit aproximativ 150 de cranii care erau împrăștiate peste tot prin peșteră, iar toate aveau dinți lipsă și bucăți de oase sfărâmate.

În urma acestei descoperiri, poliția a demarat o anchetă. La început, s-a crezut că este vorba despre rezultatul unei crime a migranților ce au fost uciși în apropierea graniței cu Guatemala. Cu toate acestea, adevărul a fost altul.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Respectivele cranii sunt rezultatul unor sacrificii ale anilor 1900-1.200 d. Hr.

Săptămâna trecută, cercetările au scos la iveală faptul că respectivele cranii sunt ale oamenilor ce au fost sacrificați între 900 și 1.200 d. Hr, conform The New York Times.

„Am aflat deja o mulțime de informații, dar este, de asemenea, important de reținut: ce căutau acele cranii în acea peșteră?”, a spus Javier Montes de Paz, unul dintre arheologii însărcinați cu analizarea craniilor.

Urmele de pe oasele descoperite au fost analizate de către cercetătorii de la Institutul Național de Antropologie și Istorie. În urma verificărilor s-a ajuns la concluzia că semnele de pe cranii ar fi apărut doar după ce a trecut „mult, mult timp”, a declarat dl Montes de Paz.

Cercetătorii au descoperit că victimele au fost decapitate, iar majoritatea oaselor erau ale victimelor de sex feminin. Mai mult decât atât, au fost găsite trei schelete ale unor bebeluși.