• Meduza cu coamă de leu, care a fost observată de mai multe ori în Irlanda în această vară, poate provoca înțepături extrem de dureroase, a căror vindecare poate dura zile întregi.
  • Acest lucru se întâmplă în timp ce pe coastele irlandeze au fost observate roiuri de meduze, pe măsură ce sezonul meduzelor se apropie de final.
  • Specia poate crește până la peste doi metri în diametru și are tentacule de peste 30 de metri lungime.

Meduza cu coamă de leu, care a fost observată de mai multe ori în Irlanda în această vară, poate provoca înțepături extrem de dureroase, a căror vindecare poate dura zile întregi.

O imensă „meduză extraterestră” care poate provoca dureri „atroce” prin înțepătura sa a fost descoperită pe o plajă populară din Irlanda.

Margaret O’Gorman a găsit o meduza „coamă de leu”, despre care crede că avea cel puțin un metru lățime, pe malul din Skerries, Fingal.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

După cum a relatat Mirror.co.uk, ea a făcut o fotografie și a postat imaginea pe Twitter cu cuvintele: „Meduză uriașă pe plaja.

„Acesta este piciorul meu, pentru a da o indicație despre mărimea acestei creaturi”.

Ea a adăugat: „Ceea ce m-a frapat la această creatură a fost cât de vulnerabilă părea pe plajă. Nu mi s-a părut deloc înfricoșătoare.

„Mi-a părut rău pentru ea. Dar nu am experimentat înțepătura sa. Ca să știți că port pantofi mărimea 36. Meduza avea un diametru de cel puțin un metru”.

Acest lucru se întâmplă în timp ce pe coastele irlandeze au fost observate roiuri de meduze, pe măsură ce sezonul meduzelor se apropie de final.

În timp ce Margaret nu a considerat creatura marină înspăimântătoare, un alt utilizator de Twitter, Jaime Hyland, a avertizat oamenii cu privire la înțepătura acesteia, după ce i-a căzut victimă și a fost lăsată în „dureri atroce”.

„Am înotat o singură dată. Nici pe departe atât de mare”, a scris el. „La Sandycove, în Dun Laoghaire. M-a înțepat în umăr și în piept, și un pic pe față.

„Durerea a fost insuportabilă. Am fost bolnav timp de o săptămână și am rămas marcat pentru doi sau trei ani. Aveți grijă acolo!”

El a spus că înțepătura a constat în „urme albe ca niște mici cicatrici de arsură”.

Un alt utilizator a teoretizat că animalul nici măcar nu era o meduză, scriind: „Poate că nu este deloc o meduză. Poate că un extraterestru din spațiul cosmic”.

Meduza cu coamă de leu, cunoscută și sub numele de meduză gigantică, meduză roșie arctică sau meduză de păr, este una dintre cele mai mari specii cunoscute de meduze.

Acestea folosesc tentacule înțepătoare pentru a captura, trage și mânca prada și se știe că se plimbă prin Marea Irlandei.

Specia poate crește până la peste doi metri în diametru și are tentacule de peste 30 de metri lungime.