• Un grup de cercetători chinezi a descoperit o nouă specie de orhidee.
  • Potrivit institutului, analizele ulterioare au demonstrat că specia nouă este înrudită că speciile Gastrochilus ciliaris şi Gastrochilus formosanus.
  • Descoperirea a fost publicată recent în jurnalul ştiinţific Ecosystem Health and Sustainability.

Un grup de cercetători chinezi a descoperit o nouă specie de orhidee într-un habitat populat de exemplare de panda uriaş din provincia Sichuan, a anunţat Institutul de Biologie din Chengdu, aflat în subordinea Academiei de Ştiinţe din China, scrie agenţia chineză Xinhua.

Noua specie, Gastrochilus wolongensis, a fost denumită după zona Wolong din Parcul Naţional pentru Panda Uriaş.

Orhideea a fost descoperită în acest parc în noiembrie 2020 de oameni de ştiinţă din cadrul institutului şi de angajaţi ai rezervaţiei naturale.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

După observaţii îndelungate, cercetătorii au colectat specimene de flori şi au stabilit că este vorba despre o nouă specie de orhidee.

Potrivit institutului, analizele ulterioare au demonstrat că specia nouă este înrudită că speciile Gastrochilus ciliaris şi Gastrochilus formosanus.

Gastrochilus este un gen de plantă ce aparţine familiei orhideelor, a notat institutul. Dintre cele 58 de specii incluse în acest gen, 17 sunt endemice în China.

Descoperirea a fost publicată recent în jurnalul ştiinţific Ecosystem Health and Sustainability.