• O specie de orhidee pe cale de dispariție a fost găsită în Vermont, SUA.
  • Prezența ei nu a mai fost confirmată în stat din 1902, a raportat Associated Press, citând Serviciul local de pescuit și viață sălbatică.
  • Doi oameni de știința au raportat specia rară in vara trecută.

Botaniştii din cadrul serviciului confirmă că o populaţie de mici orhidee terestre au fost găsite într-o zonă protejată a Parcului Wainuski Valley din judeţul Chitenden. Pentru a proteja plantele pe cale de dispariție, angajații nu vor dezvălui locația exactă a acestora.

„Descoperirea unei populații viabile a unei specii pe cale de dispariție care nu a fost raportată în statul nostru de mai bine de un secol este uluitoare”, a spus botanistul Bob Pop.

Acest tip de orhidee este rar în lume. În trecut, planta a fost găsită în statele din est și Ontario. In general, speciile de orhidee din Maine și New Hampshire se dezvoltă în locuri parțial luminate de soare, inclusiv marginile pădurilor și poieni. Căutările anterioare ale acestei specii în Vermont au fost fără succes.

Recomandări

AJUTORUL ACORDAT UCRAINEI, ÎN IMPAS
CIOLACU ENUMERĂ NEVOILE EUROPEI
BIDEN CONFUNDĂ GAZA CU UCRAINA
DE CE A MURIT THOMAS KINGSTON
OLANDA ȘI UCRAINA AU ACORD BILATERAL
ALTMAN SE DECLARĂ FERICIT

Pentru prima dată, doi oameni de știință locali au raportat specia rară în vara trecută. În această primăvară, aceștia s-au întors la fața locului cu reprezentanți ai Oficiului pentru Pescuit și Faună Sălbatică și au confirmat existența unei orhidee care înflorea la acea vreme.

Următorul pas pe care îl va face serviciul este să lucreze cu Wainus Valley Valley pentru a căuta planta în zona protejată din apropiere și pentru a monitoriza specia de orhidee cu scopul de a se asigura că are cele mai bune șanse de a prospera în Vermont.