- O nouă specie de șopârlă, cu o coadă mai lungă decât corpul, a fost descoperită de un grup de biologi în Parcul Național Otishi din Cuzco (sud-estul Peru).
- Noua specie se numește „Proctoporus titans” și aparține genului Proctoporus, care se găsește cel mai frecvent la poalele Anzilor.
- Animalele se caracterizează printr-o coadă mai lungă decât corpul și de culoare gri, precum și prin solzii dorsali și frontali crestați.
O nouă specie de șopârlă, cu o coadă mai lungă decât corpul, a fost descoperită de un grup de biologi în Parcul Național Otishi din Cuzco (sud-estul Peru). Descoperirea a făcut parte dintr-o cercetare desfășurată între timp în luna mai, cu scopul de a contribui la înregistrarea și identificarea diversității amfibienilor și reptilelor din zonă, și a fost anunțată luni de Sernanp, agenția națională responsabilă cu conservarea ariilor naturale protejate.
„Ariile naturale protejate din Peru nu încetează să ne uimească”, a precizat agenția într-un comunicat de presă.
„Parcul Național Otishi a sărbătorit 20 de ani de conservare a biodiversității din Cordillera de Vilcabamba și sărbătorește printr-o mare contribuție pentru lume, prin descoperirea unei noi specii de șopârlă pentru știință.”
Noua specie se numește „Proctoporus titans” și aparține genului Proctoporus, care se găsește cel mai frecvent la poalele Anzilor. Animalele se caracterizează printr-o coadă mai lungă decât corpul și de culoare gri, precum și prin solzii dorsali și frontali crestați. A fost descoperită pe o rază de 1,5 km în zona andină înaltă din partea sudică a parcului, la o altitudine de peste 3.200 de metri, una dintre cele mai înalte zone ale ariei naturale protejate, la care se poate ajunge doar cu elicopterul.