• Oamenii de știință coreeni au dezvoltat o vopsea care va face să dispară zgârieturile în doar 30 de minute, atunci când este expus la lumina soarelui.
  • Cu toții am găsit câte o zgârietură pe mașina noastră atunci când ne-am dus să o scoatem din parcare sau chiar am provocat-o noi înșine.
  • Oricum ar fi, este posibil să fie unul dintre momentele care ne poate scoate din minți cel mai mult din cauza faptului că, deși nu este un defect foarte grav, dăunează esteticii.

Oamenii de știință coreeni au dezvoltat o vopsea care va face să dispară zgârieturile în doar 30 de minute, atunci când este expus la lumina soarelui.

Cu toții am găsit câte o zgârietură pe mașina noastră atunci când ne-am dus să o scoatem din parcare sau chiar am provocat-o noi înșine.

Oricum ar fi, este posibil să fie unul dintre momentele care ne poate scoate din minți cel mai mult din cauza faptului că, deși nu este un defect foarte grav, dăunează esteticii.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Ei bine, se pare că s-a găsit o soluție grozavă și aceasta vine de la echipa de la Institutul de Cercetare în Tehnologie Chimică din Coreea, care a dezvoltat un material de acoperire transparent pentru mașini, care repară zgârieturile în doar 30 de minute la lumină solară.

Acest strat este format de o rețea de polimeri pe bază de poliol acrilic. Magia constă în faptul că acești polimeri, datorită compoziției lor, se pot repara singuri, revenind astfel la starea lor inițială. Dacă aplici un strat din acest material pe o zgârietură a mașinii tale, în doar o jumătate de oră revine la starea sa inițială.

Subliniem faptul că această vopsea este complet transparentă, deci nu afectează culoarea vopselei și poate fi aplicată cu metodele de pulverizare existente.

Pentru a demonstra capacitatea de autovindecare” a materialului dezvoltat, echipa de cercetare a acoperit un model de mașină cu o machetă. Atunci când macheta a fost expusă la lumina soarelui de la amiază timp de aproximativ 30 de minute, zgârietura a dispărut complet și suprafața materialului de acoperire s-a refăcut.

În cazul în care o jumătate de oră este prea mult, echipa a arătat, de asemenea, că procesul poate fi accelerat în mod dramatic cu ajutorul luminii concentrate. Folosind o lupă pentru a concentra lumina soarelui asupra semnului, acesta este reparat în mai puțin de 30 de secunde.

Trebuie remarcat faptul că există deja materiale autoregeneratoare, dar este adevărat că această noutate necesită mai puțină energie pentru ca reparația să aibă loc, iar efectele sale în loc să dureze o săptămână, sunt reduse la câteva secunde.

În plus, cercetătorii adaugă faptul că noua vopsea” poate repara o zgârietură în același loc de mai multe ori, spre deosebire de altele care funcționează cu capsule de rășină care se sparg.